Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
3. september for 54 år siden

Viggo Kampmann går af som statsminister

Danmarks udenrigsminister Jens Otto Krag (A) overtager statsministerposten efter en sygdomsramt Viggo Kampmann (A). Her besøger Jens Otto Krag Viggo Kampmann på hospitalet.
Danmarks udenrigsminister Jens Otto Krag (A) overtager statsministerposten efter en sygdomsramt Viggo Kampmann (A). Her besøger Jens Otto Krag Viggo Kampmann på hospitalet.

På denne dag i 1962 overlod socialdemokraten Viggo Kampmann statsministerposten til partifællen, Jens Otto Krag. Kampman var i foråret 1962 blevet ramt af et hjertetilfælde, hvilket tvang ham til at forlade posten som regeringsleder.

Viggo Kampmann blev statsminister i 1960 ved forgængeren H.C. Hansens død, men havde i syv år forinden været finansminister og dermed en af arkitekterne i udbygningen af velfærdsstaten. Ved valget i 1960 fik Socialdemokratiet hele 42,1 pct. af stemmerne, en fremgang på syv mandater, og Kampmann kunne med støtte fra de grønlandske medlemmer af tinget danne en SR-flertalsregering.

På trods af den politiske succes, som prægede Kampmanns statsministertid, er det siden kommet frem, at perioden også var præget af hans maniodepressivitet. Ifølge en nyudkommet biografi forsvandt Kampmann i perioder, hvor ingen kunne få fat i ham. arjg

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.