Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
15. august for 247 år siden

Napoleon fødes på Korsika

Han skulle blive en af historiens største generaler, kejser af Frankrig og ende sine dage på den lille ø, Sankt Helena. Men det kunne ingen vide, da Napoléone di Buonaparte 15. august 1769 blev født i byen Ajaccio på Korsika i en lavadelig familie af italiensk afstamning.

Korsika var på det tidspunkt netop blevet annekteret af Frankrig, og Napoléon blev derfor uddannet på franske militærskoler. Under den franske revolution udmærkede han sig som soldat og blev som kun 24-årig udnævnt til general. Gennem felttog til Italien i 1796-97 og Egypten-Syrien 1798-99 skabte han sig en position som landets mest succesrige hærfører.

I 1799 tog han magten i Frankrig ved et kup og lod sig krone til kejser. Han moderniserede den franske lovgivning og forbedrede landets økonomi. Men hans diktatoriske ledelse og nederlaget i 1813 i krigen med England, Rusland, Østrig og Preussen førte til, at han blev afsat 1814.

Han kom til magten igen året efter, men bare tre måneder senere tabte Napoléon det berømte slag ved Waterloo og blev deporteret til Sankt Helena, hvor han døde i 1821. trine

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.