Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
26. august for 106 år siden

Mother Teresa bliver født

Foto: AFP
Foto: AFP

Agnes Gonxha Bojaxhui blev født 26. august 1910 i Skopje i det daværende Jugoslavien, men var i mere end en menneskealder verdenskendt som Mother Teresa, grundlægger af ordenen Missionaries of Charity, der arbejdede blandt de fattige i Calcutta – i dag Kolkata – i Indien.

I 1979 modtog hun Nobels fredspris for sit velgørenhedsarbejde, og i 2003, seks år efter sin død i 1997, blev hun saligkåret af pave Johannes Paul II.

Allerede mens hun levede, var Mother Teresa imidlertid også en kontroversiel person. Hun blev kritiseret for sin modstand mod abort og prævention og for de meget dårlige forhold for patienterne på de hospices, hun drev.

I 2008 afslørede private breve fra Mother Teresa til søstrene i hendes nonneorden, at hun gennem næsten 50 år af sit liv var plaget af tvivl og sin manglende evne til at føle Guds tilstedeværelse. Og i 2013 satte canadiske forskere spørgsmålstegn ved, hvor god Mother Teresa i virkeligheden var. Af deres rapport fremgår det, at hun nød at se de fattige lide og undlod at give dem lægehjælp, selvom hun havde masser af penge. Hun havde tvivlsomme politiske kontakter og forvaltede de enorme summer, der kom ind til hendes hjælpearbejde, kritisabelt. 8trine

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.