Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
14. august for 57 år siden

Kunstmuseet Louisiana åbner

Indgangen til kunstmuseet Louisiana
Indgangen til kunstmuseet Louisiana

I 1955 købte forretningsmanden Knud W. Jensen – han var egentlig ostegrosserer – en smuk, 100 år gammel villa ved navn Louisiana i Humlebæk. Her indrettede han Danmarks første moderne kunstmuseum, som åbnede 14. august 1959. Oprindelig var det hans tanke, at museet skulle huse moderne dansk kunst, men allerede efter et par år ændrede han kurs, så Louisiana blev et internationalt museum med værker af navne som Pablo Picasso, Andy Warhol, Alberto Giacometti og Henri Matisse samt temaudstillinger om f.eks. arkitektur og kulturhistorie.

Knud W. Jensens vision var at skabe et museum, der kom et bredt publikum i møde, og det lykkedes ham i den grad at lære danskerne at gå på kunstmuseum. I dag besøges Louisiana af flere end 600.000 mennesker årligt – heraf dog også et stort antal turister.

Ved åbningen i 1959 bestod museet ud over den gamle hovedbygning af et antal udstillingspavilloner, forbundet med glaskorridorer. Siden er der foretaget omfattende udvidelser, bl.a. en koncertsal, en ny underjordisk fløj, et børnemuseum og senest en afdeling med nye publikumsfaciliteter og museumsbutik.

Knud W. Jensen var leder af museet frem til 1995. Han døde i 2000.trine

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.