Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

»I Have a Dream«

28. august 1963 var dagen, hvor Martin Luther King holdt én af verdenshistoriens mest berømte taler.

28. august 1963 var en dag, der på flere måder skrev sig ind i verdenshistorien.

Det var dagen, hvor op mod 250.000 amerikanere, sorte og hvide side om side gik i fredelig protestmarch i Washington for ligeberettigelse og tildeling af lige borgerrettigheder til alle amerikanske borgere uanset race.

Og det var ikke mindst dagen, hvor præsten og borgerrettighedsforkæmperen Martin Luther King holdt sin berømte »I Have a Dream«-tale, der regnes for en af de mest betydningsfulde taler nogensinde. Talen, hvor King redegjorde for sine drømme og visioner om en fremtid i USA hvor alle, uanset race, kan leve sammen i harmoni som ligeværdige borgere.

Stående på trapperne til Lincoln Memorial med ansigtet vendt mod de tusindvis af tilhørere sagde han de berømte ord med henvisning til den amerikanske uafhængighedserklæring:

»I have a dream that one day this nation will rise up and live out the true meaning of its creed: »We hold these truths to be self-evident: that all men are created equal.« Derefter gentog han sætningen »I Have a Dream« ikke mindre end otte gange. trine

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.