Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagen i dag for 103 år siden

»Emigranten« forulykker

Kort efter Bramminge blev toget afsporet, og 15 passagerer mistede livet.

I 1913 kunne man forholdsvis hurtigt komme fra den ene ende af landet til den anden. F.eks. fra København til Esbjerg. Mange benyttede den mulighed, en hel del fordi man kunne sejle fra Esbjerg til England, hvorfra man kunne sejle videre til USA eller Australien, som det ikke var ualmindeligt at udvandre til.

På denne dag for 103 år siden gik det dog galt for toget, der i folkemunde blev kaldt »Emigranten«. Kort efter Bramminge blev toget afsporet, og 15 passagerer mistede livet, deriblandt politikeren Peter Sabroe. Han var på vej fra et foredrag til et andet.

Årsagen til ulykken blev aldrig klarlagt, og ingen fik skylden for den. Men sandsynligvis skyldtes den en kombination af, at toget kørte hurtigere end tilladt, fordi det var forsinket, og at sporet i det sving, hvor det gik galt, var under reparation. Endelig var en del af vognene meget gamle og slidte. Billedet er ikke fra ulykken. gert

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.