Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dagen i dag for 34 år siden

Borgmesteren og det mosgrønne badeværelse

Den populære Aalborg-borgmester, socialdemokraten Marius Andersen, blev fældet af et morgrønt badeværelse og 20. august 1982 idømt seks måneders fængsel for at have modtaget bestikkelse.
Den populære Aalborg-borgmester, socialdemokraten Marius Andersen, blev fældet af et morgrønt badeværelse og 20. august 1982 idømt seks måneders fængsel for at have modtaget bestikkelse.

Marius Andersen var en yderst populær politiker, som sad solidt på borgmesterposten i Aalborg med sit eget socialdemokratiske flertal i hele 11 år. Men i 1981 blev han afsløret i at have modtaget bestikkelse fra storentreprenøren Martin Pedersen, som ikke var bleg for at give dyre vine, fisketure til Sverige og mange andre materielle goder til både politikere og embedsmænd. Marius Andersen blev således den glade ejer af et meget omtalt »mosgrønt« badeværelse til en værdi af ca. 60.000 kroner.

Under retssagen hævdede Martin Pedersen ganske vist, at det blot var en forglemmelse, at der ikke var sendt en regning til borgmesteren. Men den troede retten ikke på, og 20. august 1982 blev Marius Andersen idømt seks måneders ubetinget fængsel for at have modtaget bestikkelse.

Sagen kostede ham borgmesterposten, og han blev smidt ud af Socialdemokratiet. Men han var fortsat populær i Aalborg, hvor han bl.a. havde fået opført flere idræts- og svømmehaller og et nyt, stort bibliotek. Det var også i hans tid, at Aalborg Universitet, AUC, blev oprettet. Da han opstillede til byrådsvalget på sin egen Aalborg-liste, blev han valgt ind med flere end 13.000 personlige stemmer. trine

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.