Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Chris Anker: Jeg blev frosset ud af gal Tinkov

Chris Anker Sørensen løfter nu sløret for en alt andet en hjertelig afsked med cykelhold Team Tinkoff og holdets kontroversielle ejer, Oleg Tinkov.

I dag har den danske cykelrytter Chris Anker Sørensen igen fundet glæden på det franske cykelhold Furtuneo-Vital Concept.

Men inden han kom dertil før denne sæson, oplevede Chris Anker Sørensen, hvordan han gik fra en ellers populær skikkelse under Bjarne Riis hos Team Saxo-Tinkoff til pludselig ikke at være velkommen længere hos holdets nye ledelse med rigmanden Oleg Tinkov i spidsen.

»Mentaliteten ændrede sig fuldstændig efter Olegs overtagelse. Der var meget uro og dårlig stemning på holdet, da det nu ikke længere var Bjarnes, men Tinkovs. Og jeg kunne godt mærke, at jeg af Tinkov og hans folk blev betragtet som en af Bjarnes drenge. Det betød så, da Bjarne røg ud, at jeg blev persona nona grata på holdet,« siger Chris Anker Sørensen til TV 2 SPORTs Tour de France-magasin.

Den danske cykelrytter glæder sig i disse dage over udsigten til at skulle køre sommerens Tour de France i juli måned for sin nye arbejdsgiver.

Her ved Chris Anker Sørensen i hvert fald, at han aldrig kommer til at opleve en leder som Oleg Tinkov, der konstant svinende danskeren og holdkammeraterne til.

»Jeg fik ofte skylden for ting, der ikke lykkedes i cykelløbene, og det var bestemt ikke altid fair. Jeg var en af Bjarnes drenge, og derfor kunne jeg godt ofres nu. Hver gang Oleg svinede os til på Twitter eller i interne mails, var der folk, der følte behov for at sende aben videre. Nogen skulle jo ende med at have skylden. Og en af dem blev så mig. Det var ikke specielt sjovt,« siger Chris Anker Sørensen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.