Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Chiles nationaldrue giver den gas

Errazuriz er ikke en unik nichevin, men en gedigen vin til bare 60 kroner.

Estate Series Carmenere Errazuriz
Estate Series Carmenere Errazuriz

Testens bedste køb kommer denne uge fra Errazuriz, som går for at være et af Chiles bedste vinhuse. Produktionen er stor, lidt over fire millioner flasker årligt, og den smagte carmenere er en basis-cuvée, der laves i kæmpe mængder.

Som regel kan vi godt lide små nichevine med en unik karakter, hvilket man nok ikke kan kalde vores testvinder. Til gengæld er det svært at finde noget mere velproduceret til omkring 60 kroner. Vi har fået samme vin til smagning en del gange (men i forskellige årgange), og hver gang bliver jeg imponeret.

I følge flere producenter er den chilenske nationaldrue vanskelig at få ordentligt moden. Det lyder måske lidt underligt i nogles ører, eftersom Chile er megavarmt og næsten altid opnår fuldt modne druer.

Men lige netop med carmenere forholder det sig faktisk anderledes. Den kræver en relativt lang modningsperiode for ikke at blive grøn, urtet og lettere kantet i garvesyren. Errazuriz mestrer kunsten at håndtere den, og her har vi et rigtig godt glas vin, der hørmer af blød frugt, solbær og en lille snert af urt. Kort sagt alt det, som kendetegner chilensk mainstreamvin.

Dér, hvor jeg dog overraskes, er wine makerens brug af ristede fade, som tilfører den en lille lækker tone af cedertræ og ristet kaffe. Her rammer Errazuriz noget helt rigtigt.

Forhandlere:

0-60 kr

Estate Series Carmenere Errazuriz
★★★★★☆
2014
Aconcagua Valley, Chile
Kommentar: Flot duft ristet kaffe, solbær og en kant af urter. Saftig og fint koncentreret chilener med fin struktur i form af garvesyre, der strammer godt op om frugtsødmen.
Forhandler: H. J. Hansen Vin/Vinspecialisten Pris: 60 kr. v. 6 fl.

Raisin de Loup Armenier
★★★★★☆
2015
Frankrig
Kommentar: Let og beaujolaisk i frugten med indslag af lakrids, peber, stilke samt hindbær. Vellavet, elegant og særdeles nydelig vin til prisen.
Forhandler: Domaine Brandis Pris: 60 kr.

Cuvée des Princes Labouré-Roi
★★★★☆☆
Uden årgang
Frankrig
Kommentar: Masser af sød vandmelon og æbler. Letbenet og frisk uden den helt store karakter, men dog med en fin sprødhed og syre.
Forhandler: Meny Pris: 59,95 kr.

Antu Mont Gras
★★★☆☆☆
2013
Colchagua Valley, Chile
Kommentar: En anelse alkoholisk i duft med en kant af røde bær. Medium koncentreret vin, der bliver en anelse brændende i eftersmagen.
Forhandler: Føtex Pris: 60 kr.

61-100 kr

Serbal Pinot Noir Bodega Atamisque
★★★★☆☆
2015
Mendoza, Argentina
Kommentar: Blød med de klassiske pinot-toner, blandt andet kirsebær og en puddersukkeragtig frugt. Sødmefuld i munden, med let grønlige og kafferistede noter.
Forhandler: Philipson Wine Pris: 69,95 kr. v. 12 fl.

Valpolicella Ripasso Familiglia Pasqua
★★★★☆☆
2013
Valpolicella, Italien
Kommentar: Let tobakket næse, en lille sødme og en kant af tørret frugt. Vellavet lille ripasso til en fornuftig pris. Fire store stjerner.
Forhandler: Rema 1000 Pris: 65 kr.

Chianti Classico San Leonino
★★★☆☆☆
2013
Toscana, Italien
Kommentar: Teblade og urtet med en let udtørrende garvesyre. Anæmisk vin, der pt. ikke giver ret meget fra sig i smagen.
Forhandler: Laudrup Vin Pris: 99 kr. v. 6 fl.

Cremant de Bordeaux Dulong
★★★☆☆☆
Uden årgang
Bordeaux, Frankrig
Kommentar: Grønne æbler og citrus. Letbenet og frisk mousserende vin uden den store karakter.
Forhandler: Irma Pris: To flasker 139 kr.

101 kr –

Calyptra - Sauvignon Blanc Gran Reserva Calyptra Wines
★★★★☆☆
2012
Cachapoal Valley, Chile
Kommentar: Flot og lækker duft af tropefrugt, fad og en lille bagkant af gazebind. Meget bordeaux´sk i stil med fin struktur og finesse. Skal dog også betales.
Forhandler: Bichel Vine Pris: 229,75 kr.

Terroir Historic
★★★★☆☆
2015
Priorat, Spanien
Kommentar: Først en anelse svovlet i duft, men med lidt luft åbnes op for indslag af stenfrugt, skifer og røde bær. Vellavet vin i en – for området – elegant stil.
Forhandler: Theis Vine Pris: 179,95 kr.

Sur La Root Lilan et Sophie Bouchet
★★★★☆☆
Uden årgang
Frankrig
Kommentar: Rustik med toner af læder, stald, jod, friske kirsebær og marcipan. Let perlende på tungen. Luftig naturvin med god karakter, men bestemt ikke nogen pleaser. Dog ikke den store substans.
Forhandler: Lieu-dit Pris: 165 kr.

Stella Barbera d´asti Guiseppe di Stella Massimo
★★★☆☆☆
2014
Asti, Italien
Kommentar: Stram og tør med noter af kirsebær og tjære. Velstruktureret vin med det klassiske barabera-syrebid. Er dog ikke helt billig.
Forhandler: Solo Nebbiolo Pris: 125 kr.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.