Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tysk vin topper testen

De danske supermarkeder sælger ikke ret mange tyske vine, og det er mærkeligt, for kvaliteten fejler ikke noget.

De tyske producenter har fulgt markedets tendenser. Det betyder flere tørre hvidvine og flere røde til forbrugerne. Faktisk ligger andelen af tysk rødvin i dag på over 1/3 af produktionen, hvilket de færreste nok forestiller sig. Men der er selvfølgelig også de vine, som tyskerne er så kendt for, nemlig de søde, og det er sådan én, vi har lagt gane til i denne uge.

Endnu engang sidder jeg og undrer mig lidt over, at det først og fremmest er de små importører, der sender tyskerne til test. Supermarkederne har stadig tendens til at gå en stor bue uden om vores naboers vine, og det kan forekomme en anelse mærkeligt. For det kan da ikke være på grund af kvaliteten! Nok snarere en konsekvens af, at de ikke kan sælges i tilstrækkelige mængder.

Men når dette er sagt, så glæder jeg mig nu bare over endnu en vidunderlig flaske fra Mosels stejle skiferskråninger. Nærmere bestemt en riesling fra en af områdets topproducenter, Schloss Lieser, i hjertet af Mittelmosel.

Tidligere var mange af Schloss Liesers vine lidt svovlede umiddelbart efter aftapning. De havde en udtalt duft af krudt, men det virker som om, der er kommet styr på den sag.

I testsammenhæng har vi smagt på en af Liesers halvsøde vine, der forekommer slank, sprød og let drikkelig med toner af grønne æbler og masser af livlig grapefrugt. Så afgjort en flot vin til prisen fra den i øvrigt syrerige årgang 2010. Prøv den til milde og let saltede oste eller thaimad.

0 – 55 kroner

Louis Bernard – Côtes du Rhône 
Årgang: 2012 Drue: Grenache, syrah, mourvedre Vintype: Rød Distrikt og land: Côtes du Rhône, Italien Forhandler: Føtex Pris: To flasker 95 kr.
Karakter: ***** (5 stjerner)
Kommentar: Hindbær og lakrids med strejf af urter. Smagsmæssigt blød og samtidig fast i garvesyren. Harmonisk og rigtig fornuftig vin til prisen.    

Postales del Fin del Mundo 
Årgang: 2013 Drue: Malbec Vintype: Rød Distrikt og land: Patagonien, Argentina Forhandler: Philipson Wine Pris: 39,95 kr.v. 12 flasker.
Karakter: ***** (5 stjerner)
Kommentar: Lakrids og blå blommesten i både duft og smag. Struktureret og tæt med god længde for en vin i det prisniveau. Afsluttes af en let bittertone, der giver en pirrende modstand i munden.     

Les Cres 
Årgang: 2011 Drue: Ej angivet Vintype: Rød Distrikt og land: Costieres de Nîmes, Frankrig Forhandler: Jysk Vin Pris: 55 kr. v. 6 flasker.
Karakter: **** (4 stjerner)
Kommentar: Åben, på kanten til det overmodne, med toner af meget solmodne jordbær. Ganske luftig i smagen, som dog forekommer en anelse kort.    

Inspire - Chardonnay 
Årgang: 2014 Drue: Chardonnay Vintype: Hvid Distrikt og land: Stellenbosch, Sydafrika Forhandler: Irma Pris: To flasker 69,50 kr.
Karakter: *** (3 stjerner)
Kommentar: Masser af citrus, græs og ananas. Slank og koldgæret vin, der smager billigt, hvilket den da også er. Man fornemmer en lidt alkoholisk efterbrænder.

56 - 80 kroner

Schloss Lieser Riesling 
Årgang: 2010 Drue: Riesling Vintype: Hvid Distrikt og land: Mosel, Tyskland Forhandler: Domaine Brandis Pris: 79 kr.
Karakter: ***** (5 stjerner)
Kommentar: Super lækker og let sødlig duft af grønne æbler og grapefrugt. Ren, intens med fin renhed i både syre og frugt. Slank og elegant vin i en kølig årgang med høj syre.      

Borsao 
Årgang: 2013 Drue: Garnacha, syrah, tempranillo Vintype: Rød Distrikt og land: Campo de Borja, Spanien Forhandler: Laudrup Vin Pris: 75 kr. v. 6 flasker.     Karakter: **** (4 stjerner)
Kommentar: Stødt sort peber, lakrids og hindbær. Relativt let vin i côtes du rhône-stilen. Frisk med et lille velplejet garvesyrebid i eftersmagen.    

La Mascota 
Årgang: 2012 Drue: Cabernet sauvignon Vintype: Rød Distrikt og land: Mendoza, Argentina Forhandler: Kvickly Pris: 59 kr.
Karakter: **** (4 stjerner)
Kommentar: Slagkraftig fætter - masser af solmoden bærsødme, solbær samt strejf af teblade. Måske en anelse jammy i stil, men meget rig, powerfuld og ikke uden struktur.   

Nugan Estate – Alfredo, Dried Grape Shiraz 
Årgang: 2013 Drue: Shiraz Vintype: Rød Distrikt og land: Distrikt ej angivet, Australien Forhandler: Super Best: 79,95 kr.
Karakter: *** (3 stjerner)
Kommentar: Let præg af vanilje, mint og brombær i duft. Powerfuld og amarone-agtig med masser af frugtsødme og strejf af kokos i smagen. Er blevet en stor danskersucces, men dog ikke en succes i min mund.

81 - 150 kroner

Val di Suga 
Årgang: 2010 Drue: Sangiovese grosso Vintype: Rød Distrikt og land: Brunello di Montalcino, Italien Forhandler: Philipson Wine Pris: 149,95 kr. v. 12 flasker.
Karakter: **** (4 stjerner)
Kommentar: Meget typisk brunello'sk med en lille kant af sveskeblomme og et skud vaniljesødme på toppen. Struktureret og velsmagende vin, der besidder et let garvesyrebid i finalen. Ikke så tosset.    

Josselin Chablis Premier Cru 
Årgang: 2012 Drue: Chardonnay Vintype: Hvid Distrikt og land: Chablis, Frankrig Forhandler: Føtex Pris: 125 kr.
Karakter: **** (4 stjerner)
Kommentar: En anelse reduktiv i duft (mangler ilt), men med en omhældning åbner den for toner af citrus, ananas, kalk og en lille kant af ristede mandler. Vellavet chablis, hvor man får det, man betaler for.    

Pousada Porto LBV 
Årgang: 2007 Drue: Ej angivet Vintype: Portvin Distrikt og land: Douro, Portugal Forhandler: Irma Pris: 59,50 kr.
Karakter: **** (4 stjerner)
Kommentar: Peber og masser af saftig råfrugt. Blød, sød og fed i frugten med et fint lille syregreb. Pæn LBV om end en anelse sprittet i eftersmagen. 

Zuccardi Q Cabernet Sauvignon 
Årgang: 2011 Drue: Cabernet sauvignon Vintype: Rød Distrikt og land: Uco Valley, Chile Forhandler: Jysk Vin Pris: 89,95 kr. v. 6 flasker.
Karakter:**** (4 stjerner)
Kommentar: Strejf af vanilje, urt og røde bær. Ret slagkraftig med en del frugtsødme, men uden at kamme over. Udmærket vin med en god portion garvesyre i eftersmagen.

151 - Over

Barbaresco - Ronchi 
Årgang: 2009 Drue: Nebbiolo Vintype: Rød Distrikt og land: Barbaresco, Italien Forhandler: Distinto Pris: 369 kr.
Karakter: **** (4 stjerner)
Kommentar: Lækker tør i duft, hvor man finder hint af modne kirsebær. Stram, rank og dyb i smagen med det klassiske barbaresco-syrebid. Flot 2009er, som dog også skal betales Fire store.     

Pierre Amadieu 
Årgang: 2010 Drue: Grenache, syrah Vintype: Rød Distrikt og land: Gigondas, Frankrig Forhandler: Erik Sørensen Vin Pris: 199,95 kr. v. seks flasker.    Karakter: *** (3 stjerner)
Kommentar: Potent gigondas: masser af peber, blå blommer og tørret frugt. Smagsmæssigt pænt koncentreret med en sund garvesyre. Alkoholen brænder dog noget i eftersmagen.     

Pouilly-Fumé – Les Cris, Domaine A. Cailbourdin 
Årgang: 2012 Drue: Sauvignon blanc Vintype: Hvid Distrikt og land: Poilly-Fumé, Frankrig Forhandler: Løgismøse Pris: 169 kr. v. seks flasker.
Karakter: *** (3 stjerner)
Kommentar: Sprød i duft , hvor man finder indslag af pivfrisk hyldeblomst, græs, stikkelsbær og kridt. Velsmagende om end ikke helt billig for en sauvignon.     

Champagne Fleury extra Brut 
Årgang: 1995 Drue: Chardonnay Vintype: Mousserende Distrikt og land: Champagne, Frankrig Forhandler: L´Esprit du Vin Pris 396 kr. v. 6 flasker.     Karakter: *** (3 stjerner)
Kommentar: Meget fremskreden champagne med 19 år på bagen. Masser af ristede nødder, æblekerne og gamle valnødder. En anelse benet, mager og på kanten til det syrlige.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.