Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Vintesten

Flyttedag

Vintesten har fået nye priskategorier og debuterer med et par gode køb på den billigste hylde.

Alabastro, Alianca
Alabastro, Alianca

Vi har saneret lidt i kategorierne, hvor der før var fire forskellige, er der i dag tre. Vi dækker dog stadig hele spektret fra ugens tilbud i supermarkedet i den ene ende til de mindre nichevine fra specialforhandlerne i den anden.

Konceptet er det samme: Forhandlerne bliver inviteret til at sende testvine ind til otte uger ad gangen. Leverandørerne vælger selv, hvilke vine inden for de givne prisrammer, og der må som sagt gerne være tale om ugens tilbud. Vi smager vinene og giver dem stjerner efter pris/kvalitetsforhold – altså, hvor meget man får for pengene. Således føler stjernerne prisen, så hvis en vin, der er på tilbud til 50 kr. opnår fem stjerner, er ratingen ikke længere dækkende, når vinen er tilbage på normalprisen på 80 kr.

Og så kan vi i øvrigt konstatere, at der er hele tre femstjernede vine i første udgave af den nye B Søndag-test. Fornuftigt nok – her i januar kører de fleste vist med reduceret vinbudget - falder de to af vinene i den billigere kategori. Efter flere afgiftsforhøjelser er det ikke ligefrem hverdagskost at finde en vin til under 40 kr. flasken, som lader sig drikke. Det krav lever den pænt saftige Alabastra fra Portugal imidlertid op til – ikke stor vin, men en stor lise for den slukne pengepung.

0-60 kr

Chardonnay reserva, Rey de los Andes 
★★★☆☆☆
2015
Valle Central, Chile
Kommentar: Ganske neutral koldgæret chardonnay, som næppe gør nogen fortræd. Citrus og melon i næsen, intet træ at spore. Moderat syre. Tre en halv stjerne.
Forhandler: Erik Sørensen Pris: 53 kr. v. 6 fl.

Haut-Médoc, Château le Chêne
★★★★★☆
2012
Bordeaux, Frankrig
Kommentar: Drikkemoden discountbordeaux med årgangens charmerende mørke modne blåbærfrugt i næsen samt en hel del træ. Ikke den reneste, der er lidt jod og grønt i eftersmagen samt nogen syre og tannin. Men fornuftig billigbordeaux til prisen. Kravler lige op på fem stjerner.
Forhandler: Philipson wine  Pris: 50 kr. v. 12 fl.

Haut-Médoc, Château Laroze Labatisse
★★★☆☆☆
2011
Bordeaux, Frankrig
Kommentar: Langt mindre attraktiv end foregående bordeaux. Mindre frugtig og saftig, mere benet og anæmisk med tør tannin og syre.
Forhandler: Jysk Vin Pris: 60 kr. v. 6 fl.

Alabastro, Alianca
★★★★★☆
2014
Alentejo, Portugal
Kommentar: Krydret og varm, men ikke jammy, mørk frugt samt lakrids. Saftig mund, som samtidig bider godt fra sig. Ikke stor vin, men fornuftig pris – man får ikke meget i dag for under 40 kr. per flaske.
Forhandler: Irma Pris: 3 fl. for 110 kr.

61-100 kr

Pinot gris Momo, Seresin
★★★☆☆☆
2014
Marlborough, New Zealand
Kommentar: Relativ neutral med blød pærefrugt og honning. Nogen fedme og sødme i munden. Pæn, fejler ikke noget, men ej heller videre karakterfuld.
Forhandler: H.J. Hansen/ Vinspecialisten Pris: 100 kr.

Vacqueyras, Auguste Bessar
★★★★☆☆
2014
Rhône, Frankrig
Kommentar: Typisk sydrhône med mørk, saftig, let, peberkrydret frugt og lakrids. Ganske god saftighed i munden.
Forhandler: Føtex Pris: 95 kr.

Côtes du Rhône, Domaine la Soumade
★★★☆☆☆
2014
Rhône, Frankrig
Kommentar: Relativt mørk frugt med kærnemælk og let pebrede rhônekrydderier (garriques). Giver ellers ikke sindssyg meget pt.
Forhandler: Meny Pris: 80 kr..

Onix Classic, Vinicola del Priorat
★★★☆☆☆
2014
Catalonien, Spanien
Kommentar: Ganske basal kooperativ priorat med varm blommet frugt. Lettere jammy og tung. Tre små stjerner.
Forhandler: Sigurd Müller Pris: 96,50 kr.

101 kr –

Rully ”Les Cailloux, Les Champs de l’Abbaye
★★★★☆☆
2014
Bourgogne, Frankrig
Kommentar: Intens næse med ung æblet frugt, citrus, fin mineralitet og en del træ. God sprød syre. Elegant vin, flot for Rully (i det sydlige Bourgogne) men ej heller gratis. Fire og en halv stjerne.
Forhandler: Niche Vine Pris: 265 kr.

Brunello di Montalcino, Poggio  San Polo
★★★★★☆
2009
Toscana, Italien
Kommentar: Pænt udviklet brunello med let brunlig skær. Næsen byder på klart balsamiske noter: Tobak, te, kamfer, tørret frugt, chokolade og velintegreret træ. Velafrundet i munden. Ikke den største af slagsen, men fornuftig pris for en drikkemoden brunello.
Forhandler: Philipson Wine Pris: 170 kr. v. 12 fl.

Cabernet Sauvignon Reserve, Malibu Rocky Oaks
★★★☆☆☆
2013
Californien, USA
Kommentar: Mørk og jammy, portvinsagtig frugt med sorte oliven, lakrids og  blyant. Også i munden hed og portet, 15,6 pct.!!! Et flydende monster!
Forhandler: Napavalley.dk Pris: 225 kr.

Gran Reserva, Vina Solorca
★★☆☆☆☆
2003
Ribera del Duero, Spanien
Kommentar: Klassisk spansk egehørmer med duft (læs: lugt!) af dild, fernis og høvlspåner, som alt sammen formentlig skyldes fade af amerikansk eg. Masser af tør tannin i munden formentlig også på grund af træet. Det er svært at få forstå, hvorfor man laver en vin, som efter 12 års lagring ikke smager af andet end træ.
Forhandler: Rotunden Pris: 2 fl. for 300 kr.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.