Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Vin med cola-smag

One Hope Winery i Californien mener selv, at dets mørke, sødmefulde pinot noir smager som cola.

Pinot Noir, One Hope.
Pinot Noir, One Hope.

Vinflasker er ofte forsynet med bagetiketter, hvor man kan læse mere eller mindre lyriske beskrivelser af vinen smagsprofil – ikke helt ulig de smagsnoter vi fyrer af her i Berlingskes ugentlige vintest.

Normalt er der tale om traditionelle beskrivelser med forskellige nuancer af frugt, bær og krydderier.

Jeg har således aldrig før set, at en producent skriver om sin vin, at den smager af cola ! Men det gør altså One Hope Winery fra Californien, og det er vist kun i Guds eget land at man ser det som  positivt, når der er vin i glasset.

Jeg vil nu i øvrigt ikke give producenten helt ret i, at hans pinot noir fra Edna Valley smager som den klistrede brune læskedrik. Jo pinot’en er mørk og sødmefuld og godt krydret af bl.a. egetræ som efterlader noter af bl.a. vanille og kanel.

Vinen her er væsentligt mere kompleks end en cola med toner af tørret frugt og den helt specielle fløjlsagtige præg som karakteriserer pinot noir.        

One Hope er for solbrændt og alkoholisk til at være min favoritstil indenfor  pinot genren – men 149 kr. er bestemt ikke en ufornuftig pris for pinot fra disse kanter.

Ugens allerbedste vin til prisen finder vi dog i den anden ende af spektret: Det er ikke hver uge, at man støder på drikbare dråber til under en 50’er, men til en pris af 45 kr. er Estampas klassiske ribenaduftende cabernet fra Chile et godt bud.

0-60 kr

★★★★★☆
2013
Cabernet Sauvignon, Estampa Estate
Colchagua Valley, Chile
Forhandler: Jysk vin Pris: 45 kr. v 6 fl.
Kommentar: Klassisk chile med ribenaagtig solbærfrugt, kærnemælk , lidt chokolade og lakrids. Ganske frugtig og saftig. Fornuftig pris.

★★★★☆☆
2013
Merlot – Cabernet, Chateau ds Eyssards
Bergerac, Frankrig
Forhandler: Erik Sørensen Pris: 60 kr. v 6 fl.
Kommentar: Udmærket dyb mørk solbær- og blåbærfrugt. En del træ. Nogen tannin og syre.

★★★☆☆☆
2013
Malbec reserve, Don David
Calchaqui Valley, Argentina
Forhandler: Irma Pris: 6 fl. for 300 kr.
Kommentar: Mørk tætknyttet frugt, åbner sig kun nødtvunget. Relativt streng mund med en del tannin.

★★★☆☆☆
2013
Langhe Rosso, Cascina Ghercina
Piemonte, Italien
Forhandler: Philipson Pris: 50 kr. v 12 fl.
Kommentar: Granatrødt skær. Tørret frugt, let rosineret, lidt lakrids i eftersmag og en del syre. Kunne godt have brugt lidt mere frisk og ren bærfrugt – prisen fejler dog ikke noget. Tre og en halv stjerne.

61-100 kr

★★★★☆☆
2013
Falconieri, Falesco
Umbrien, Italien
Forhandler: Meny Pris: 3 fl. for 220 kr.
Kommentar: Moderne, sleben italiener med blåbær og chokolade. Pæn saftighed og fin drikbarhed.

★★★★☆☆
2014
Valpolicella, Corte Moschina
Veneto, Italien
Forhandler: Sigurd Müller Pris: 89,50 kr.
Kommentar: Klassiske italienske kirsebær med et vildt præg af hest. Ganske frugtig og saftig. Naturvinsagtig, men er det forsætligt eller ej ?

★★★★☆☆
2013
ANTU, MontGras
Rapel Valley, Chile
Forhandler: Føtex Pris: 60 kr.
Kommentar: Mørk, dyb næse med chokolade og ribena/solbær og lakrids. Udmærket saftighed og ganske meget tannin. Mere koncentreret en Estampa fra første heat, men jo også dyrere.

★★★☆☆☆
2014
Saint-Esprit, Delas
Côtes-du-Rhône, Frankrig
Forhandler: HJHansen/ Vinspecialisten Pris: 100 kr.
Kommentar: Ganske ung sag. Ganske frugtig, bananagtig, let pebret. Lidt rå, men også pænt  saftig. Bestemt ikke dum côtes-du-rhône, men bestemt heller ikke en billig én af slagsen.

101 kr –

★★★★☆☆
2013
La Roue qui tourne, Marie Thibault
Loire, Frankrig
Forhandler: Niche Vine Pris: 165 kr.
Kommentar: Mousserende rose: Nærmest gammelrosa med en del skum. Ung, glad, let kandiseret rød bærfrugt i næsen. Pænt tør i munden med nogen forfriskende syre. Ganske let, 11%. Ligner mest en af sommerens læskedrikke til terrassen.

★★★★☆☆
2009
Ribera del Duero reserva, Lindón
Castilla Leon, Spanien
Forhandler: Rotunden Pris: 2 fl. for 250 kr.
Kommentar: Mørk, tørret, let dvask sveskefrugt samt chokolade, men ikke nær så aggressiv fadprofil, som gran reserva’en fra samme hus, som jeg testede for nylig. Rimeligt drikbar. Ok forhold mellem pris og kvalitet. Kravler lige op på fire.

★★★☆☆☆
2012
Pinot Noir, One Hope
Edna Valley, Californien
Forhandler: Napavalley.dk Pris: 149 kr.
Kommentar: Tung, rund og blød basse. Jammy rosin og sveske frugt – det er første gang jeg har set, at man på etiketten reklamerer med vinen smager cola ! Dog ikke uden visse pinot kvaliteter som f.eks. fløjl. Prisen er heller ikke skæv. Tre og en halv stjerne.

★★★☆☆☆
2011
Brunello, Poggio San Polo
Toscana, Italien
Forhandler: Philipson wine Pris: 250 kr. v 12 fl.
Kommentar: Brunello i moderne, mostet, international stil – blå- og solbær snarere end kirsebær. Rund, sødmefuld og med tørret frugt og rimelig afbalanceret eg. Ganske åben og drikkeklar. Ok, snarere end stor. Knap så attraktiv pris her, som den 2009’er, vi testede til 170 kr. for to uger siden.  Tre og en halv stjerne

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.