Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nyt barolo bekendtskab

Milanersen Simone Scaletta byder ind med saftig easy drinking barolo.

Barolo, Simone Scaletta
Barolo, Simone Scaletta

Simone Scaletta, hvis barolo er ugens testvinder, er for mit vedkommende et nyt bekendtskab. Scaletta kommer oprindelig slet ikke fra Langhe, som bakkerne, der huser barolomarkerne, hedder, han er derimod en bybo fra Milano. Scalettas første årgang var således 2003.

I dag råder den lille vinbonde over fem hektar vinmarker, som befinder sig i Monzoni-zonen i Monforte. Umiddelbart ville jeg dog ikke have gættet på Monforte her, eftersom denne kommune er kendt for mørke, brede og maskuline vine med krop og tyngde – Scalettas barolo er derimod indtagende feminin og letløbende. Men det kan selvfølgelig også have noget med årgangen at gøre – 2010 er den bedste og mest velafbalancerede i nogen tid.

Jeg ville heller ikke have gættet, at vinen er lagret på barriques (små franske egefade). I min mund smager den som en traditionel barolo lavet på store gamle egefade. Men den er god nok, Scalettas barolo er lagret på barriques, som godt nok er henholdsvis to og tre år gamle, således at de ikke har afsat nævneværdig smag. Alt i alt en forbavsende saftig og letdrikkelig barolo.

Forhandlere:

0-60 kr

Sauvignon blanc, Errazuriz
★★★☆☆☆
2015
Valle de Aconchagua, Chile
Kommentar: Meget sommerlig sag - ren hyldeblomstsaft, samt græs og stikkelsbær. Relativt blød og sødmefuld og lige til at skylle ned på terrassen.
Forhandler: H.J. Hansen/ Vinspecialisten Pris: 60 kr.

Raisin de Loup, Domaine Marcoux
★★★★☆☆
2015
Rhône, Frankrig
Kommentar: Relativt mørk rosé med orange/gammelrosa skær trods den unge alder. Udmærket næse med rød frugt og nogen dybde. Pæn, rund mundfylde.
Forhandler: Domaine Brandis Pris: 60 kr.

Cepas Viejas, Castano
★★★★☆☆
2014
Yecla, Spanien
Kommentar: Krydret varm brombærfrugt med let syrah-agtige kvaliteter. Kraftfuld og saftig, uden at det bliver for meget. Fire en halv stjerne.
Forhandler: Føtex 50 kr.

Le Versant Syrah, Foncalieu
★★★★☆☆
2014
Languedoc, Frankrig
Kommentar: Mørk frugt med klare syrah kvaliteter – lakrids, chokolade, røg, kød og peber. God saftighed. Fire en halv stjerne.
Forhandler: Meny Pris: 2 fl. for 120 kr.

61-100 kr

Terlaner classico, Cantina Terlan
★★★☆☆☆
2015
Sydtyrol/Alto Adige, Italien
Kommentar: Ung og frisk Blanding af chardonnay, pinot blanc og sauvignon. Let krydret og blomstrende med kamille og kaprifolium. Umiddelbart intet træ.
Forhandler: Philipson wine Pris 100 kr. v. 12 fl.

Bertarose, Bertani
★★★☆☆☆
2015
Veneto, Italien
Kommentar: Meget svalt pink. Absolut pæn – neutral, kun ganske let krydret. Meget kort og let mund. Gør ikke fortræd , men koster måske rigeligt.  
Forhandler: Laudrup Pris: 99 kr. v. 6 fl.

Saulheimer spätburgunder, Thörle
★★★☆☆☆
2014
Rheinhessen, Tyskland
Kommentar: Krydret næse. En del træ skygger desværre for oplevelse af den ellers sunde og saftige pinot frugt. Tre små stjerner.
Forhandler: Irma Pris: 99 kr.

Amarone, Montigoli
★★☆☆☆☆
2013
Veneto, Italien
Kommentar: Mindre sjov amarone. Flad i næsen – jeg savner aldeles frugt.
Forhandler: Rema 1000 Pris: 100 kr.

101 kr –

Rias Baixas, Gerardo Mendez
★★★★☆☆
2015
Galicien, Spanien
Kommentar: Særdeles ung og frisk stikkelsbærfrugt. Etiketten siger albarino, men hyldeblomst giver associationer i retning af sauvignon blanc. Saftig mund.
Forhandler: Bichel  Pris: 159,75 kr.

Romanin blanc, Chateau Romanin
★★★☆☆☆
2015
Provence, Frankrig
Kommentar: Provencalsk hvidvin baseret på rolle (vermentino) og roussane. Særdeles ung blomstrende neutral læskende, men til prisen kunne man godt have forventet lidt mere sjov. 
Forhandler: Theis Vine Pris: 160 kr.

La Chaux, Francois Rousset-Martin
★★★★☆☆
2014
Jura, Frankrig
Kommentar: Chardonnay med karakteristisk jura-præg: Gaze, medicinskab, samt salte fino sherryagtige noter. Let funky/naturagtig. Fire en halv stjerne.
Forhandler: Lieu-dit Pris: 230 kr.

Barolo, Simone Scaletta
★★★★★☆
2010
Piemonte, Italien
Kommentar: Meget åben og indtagende barolo. Hele buketten af nebbiolo-noter i form af tørret frugt, røde bær, kamfer og lakrids er til stede – fadpræget er meget begrænset. Saftig, sødmefuld og forbavsende let drikkelig nu.   
Forhandler: solonebbiolo.dk pris: 280 kr.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.