Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Billige vine med karakter

Ugens bedste vine er rustikke og rå og nok ikke for nybegyndere.

Aglianico del Vulture D'Angelo
Aglianico del Vulture D'Angelo

Normalt er testvinene i de billige kategorier ikke videre karakterfulde. Typisk er der tale om gode mainstreamvine, hvor man får det, man forventer: blød frugt, afrundet garvesyre og en lille bærsødme på toppen. Altså noget, der tilfredsstiller langt de fleste forbrugere. Men for at være helt ærlig, så er det sjældent noget, der bringer afficionados i ekstase.

Ind imellem har vi dog fat i nogle flasker, som skiller sig ud fra den mængden. Eksempelvis ugens to bedste vine, d'Angelos Aglianico del Vulture og Vidal Fleurys côtes du Rhône.

Og hvorfor er de interessante? Jo, først og fremmest fordi, de smager anderledes end det, man forventer sig af vine i det prisniveau. De er begge rustikke med toner af læder og kostald kombineret med et lidt råt stilkepræg, noget der giver en kantet bitterhed og samtidigt lidt modstand i munden – herligt, men nok ikke for nybegynderen!

Er man til hvidvin i sommervarmen, kan man passende hoppe på Château du Caillou fra Bordeaux. Områdets hvidvine er nærmest ikke-eksisterende på de danske hylder, og det er egentlig synd. For der er glimrende og særdeles prisvenlige vine at hente her! Prøv Caillou fra Brandis og genopdag Bordeaux.

Forhandlere:

0-60 kr

★★★★★☆
Le Vin Sec du Château du Caillou Château Caillou
2013
Bordeaux, Frankrig
Kommentar: Floral i duft med et velintegreret præg af fad. Slank, livlig og frisk i syren. God vin til en rigtig fornuftig pris.
Forhandler: Domaine Brandis Pris: 60 kr.

★★★★☆☆
Street Talk Chardonnay Nugan Estate
2012
South Eastern Australia, Australien
Kommentar: Tropisk næse med indslag af ananas, vanilje og let ristet fad. Smagsmæssigt lidt tung og smøragtig, men bestemt ikke uden syrefriskhed.
Forhandler: Meny Pris: 59,95 kr.

★★★☆☆☆
Mapu Reserva Sauvignon Blanc Baron Philippe de Rothschild
2014
Central Valley, Chile
Kommentar: Åben og frisk med en kant af honningmelon, tomatplante og græs. Spinkel, livlig og en anelse simpel. En lille bittertone spores i afslutningen.
Forhandler: Føtex Pris: 2 flasker 110 kr.

★★★☆☆☆
Brachetto d´Acqui Dolce Cantine di Boglione
Uden årgang
Italien
Kommentar: Jordbærgrød i både næse og smag. Sødmefuld og asti-agtig i stil, hvilket (her) virker lidt sukret.
Forhandler: Rema 1000 Pris: 60 kr.

61-100 kr

★★★★★☆
Côtes du Rhône Vidal-Fleury
2012
Rhône, Frankrig
Kommentar: Uhyre elegant côtes du rhône, hvor man finder indslag af peber, stilke, kernemælk, friske jordbær og en lille tone af læder, hvilket giver noget karakter. Slank og flot vin til prisen med god intensitet - bravo.
Forhandler: Philipson Wine Pris: 79,95 kr. v. 12 fl.

★★★★★☆
Aglianico del Vulture D'Angelo
2012
Vulture, Italien
Kommentar: Spændende rustik og medicinsk næse med toner af gazebind, oliven, hårvand, lakrids, sadellæder og kirsebær. Let frugtsødme i smagen, men samtidig god syre, der holder de bløde elementer på plads. En bitter finsh giver en fin modstand i munden.
Forhandler: Irma Pris: To flasker 129 kr.

★★★★☆☆
Ardeche Chardonnay Louis Latour
2014
Ardèche, Frankrig
Kommentar: Præg af grønne blade, græs, kiwi og en lille tone af karamel. Livlig, enkel og slank i munden med en fin syrefriskhed og en mineralsk tone i eftersmagen. Ikke så tosset. Fire pæne stjerner.
Forhandler: Laudrup Vin Pris: 89 kr. v. 6 fl.

★★★☆☆☆
Finca Antigua Tempranillo Crianza Finca Antigua
2015
La Mancha, Spanien
Kommentar: Nellike, appelsinskal, vanilje og flæskekød. En hel del fad, men frugten formår at holde faddominansen lidt væk. Forekommer lidt alkoholtung.
Forhandler: H. J. Hansen Vin/Vinspecialisten Pris: 80 kr.  

101 kr –

★★★★☆☆
Domaine de Roally Gautier Thevenet
2014
Viré-Clessé, Frankrig
Kommentar: Masser af æbler, citrus og ananas. Saftig og ganske velsmagende hvid bourgogne, som dog ikke har så megen burgunder-race.
Forhandler: Bichel Vine Pris: 139,75 kr.

★★★★☆☆
La Petitete Gaule du Matin Domaine Frantz Saumon
2015
Loire, Frankrig
Kommentar: Nedfaldne æbler og gule blommer i duft. Smager meget naturvinsagtig. Frisk i syren - let i smag. Ikke vildt kompleks, men velsmagende.
Forhandler: Lieu-dit Pris: 144 kr.

★★★☆☆☆
Cape Coral Waterkloof
2015
Stellenbosch, Sydafrika
Kommentar: En smule græsgrøn med noter af røde bær. Livlig med et lille lille syrebid og et røget touch i finalen. Ikke den store smagsdybde eller kompleksitet.
Forhandler: Theis Vine Pris: 129,95

★★★☆☆☆
Bionzo - Barbera Flavio
2011
Asti, Italien
Kommentar: Masser af tørret frugt og medicinskab. Rig og saftig fætter, men smagsmæssigt også noget voldsom på alkohol (16 %).
Forhandler: Solo Nebbiolo Pris: 170 kr.  

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.