Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Troels Lund Poulsen får næse for skattesagen

Tidligere skatteminister for Venstre Troels Lund Poulsen. Arkivfoto: Torkil Adsersen
Tidligere skatteminister for Venstre Troels Lund Poulsen. Arkivfoto: Torkil Adsersen

Venstres tidligere skatteminister, Troels Lund Poulsen (V) får en næse for sin rolle i statsminister Helle Thorning-Schmidts skattesag. Det skriver Politiken.

Det er et politisk flertal bestående af Socialdemokraterne, De Radikale, SF og Enhedslisten, der er gået sammen om at placere det politiske ansvar for den såkaldte skattesag, hvor statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) skatteoplysninger blev lækket til BT.

»Troels Lund Poulsen har været politisk leder for et ministerium, hvor det der er foregået er under al kritik. Som minister er man ansvarlig for, hvad der foregår i ens ministerium, og der har både været lækager og urigtige oplysninger til ombudsmanden, og det er stærkt kritisabelt,« siger SFs Lisbeth Bech Poulsen (SF), der betegner kritikken som »en stor næse«.

Den tidligere skatteminister blev ellers frikendt af Skattesagskommissionen for mistanken om at have lækket fortrolige oplysninger i sagen op til folketingsvalget i 2011.

Han kunne dengang ifølge kommissionen heller ikke drages til ansvar for at have udøvet politisk magtfordrejning i forbindelse med SKAT Københavns behandling af Thornings skattesag.

Skattesagskommissionens endelige rapport skal behandles onsdag i Folketinget, og her vil de fire partier fremlægge en erklæring.

»Det politiske ansvar for ulovlighederne i sidste instans påhvilede den politiske ledelse af Skatteministeriet og dermed den ansvarlige minister på daværende tidspunkt,« står der ifølge DR Nyheder blandt andet i erklæringen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.