Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

OVERBLIK: Her er sagen om forbud mod kønsopdelt svømning

Byrådet i Aarhus tager onsdag stilling til et forslag om at forbyde kønsopdelt svømning. Læs om sagen her.

Aarhus. Byrådet i Aarhus Kommune tager onsdag stilling til et forslag fra Venstre om at forbyde kønsopdelt svømning.

Her kan du læse om sagens forløb.

* Venstre i Aarhus stiller forslaget i foråret 2016.

* Venstre vil med forslaget gøre op med kønsopdelt svømning, som finder sted lørdag eftermiddage i Gellerupbadet.

* Forslaget kommer i kølvandet på tv-dokumentaren "Moskeerne bag sløret", der sætter fokus på parallelsamfund i muslimske miljøer.

* Samtidig kommer det frem, at Københavns Kommune støtter kønsopdelt svømning, som udbydes af Hovedstadens Svømmeklub i bydelen Tingbjerg.

* Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen blander sig i debatten og skriver på Facebook: "Som mor og politiker - men mest som kvinde - er jeg så meget imod kønsopdelt svømning og tonede ruder i svømmehallen".

* I Aarhus cirkulerer Venstres forslag mellem udvalg, magistrat og byråd. Et politisk flertal bestående af alle partier bortset fra Enhedslisten og Det Radikale Venstre bakker op om forslaget.

* I december 2016 modificerer Venstre forslaget, så det nu præciseres, at forbuddet mod kønsopdelt svømning skal gælde for kommunale svømmehaller "inden for den offentlige åbningstid".

* Dermed vil det stadig være muligt for foreninger at arrangere kønsopdelt svømning uden for den almindelige åbningstid.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.