Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Unik arkitektur på bakketoppen

Tina Tveen og Dennis Knudsen har bygget deres egen moderne udgave af en patriciervilla på toppen af en bakke. Den klassiske stil har fået store vinduespartier og ditto rum.

I mange weekender var det Tina Tveen og Dennis Knudsens faste fritidsbeskæftigelse at køre rundt i forskellige byers ældre kvarterer og lure på patriciervillaer.

For de vidste godt, hvad de ville have, da de skulle bygge deres nye hus på Gåsebakken i Ugelbølle, og de havde også erfaringen i at bygge hus, da de havde prøvet det hele én gang før. De manglede bare lige den sidste inspiration, så de kunne få en patriciervilla, der var tro mod den gamle stil og arkitektur. De endte med at finde den i Silkeborg på en udflugt med Hjejlen.

Billedserie:

- Det var dér, vi fik den konkrete idé til huset. På søbredden ned til søen lå et hus, der var bygget ind i skråningen, og her havde de en stor terrasse på taget af garagen. Den idé snuppede vi og gjorde den til vores egen, fortæller Dennis Knudsen og uddyber, hvilket hus det var, parret ønskede:

- Vi er helt vilde med ældre arkitektur. Når vi er på ferier i for eksempel Toscana og Paris, så kan vi også bruge mange timer på at gå og kigge på de gamle byggerier. Så vi ønskede os en klassisk patriciervilla i stilen krydret med en masse nyt og moderne.

Det nye og moderne i Knudsen-parrets gennemførte villa ses især ved de meget store vinduespartier og selve ruminddelingen i huset.

- De oprindelige patriciervillaer har jo masser af charme, men de har ofte en række ulemper såsom små vinduer og ligeledes mange små rum i indretningen. Det fungerer ikke helt for en moderne familie, synes vi, fortæller Dennis Knudsen. 

Følg også boligstoffet på Facebook

Så da parret på grund af pladsproblemer i deres første hus og muligheden for en endnu bedre beliggenhed på bakketoppen i Ugelbølle fik muligheden for at bygge den perfekte patriciervilla – igen – så var det netop de ulemper, de tog fat i og opdaterede.

Det er deres gamle nabo på Gåsebakken, arkitekten Henrik Elstrup, som har tegnet deres drømme, og parret tog alle de billeder, som de havde kørt rundt i landet og taget af gamle villaer, med til de første møder med naboen. I samarbejde med ham opstod den moderne udgave af patriciervillaen – først på tegnebordet og lidt over et år senere også på matriklen.

I maj 2006 flyttede familien, der ud over Tina Tveen og Dennis Knudsen også består af to piger på nu 7 og 12 år, ind i det nye hus. Og det er netop blevet de store vinduespartier, der glæder dem hver eneste dag.

- Vi er vilde med det fantastiske lysindfald, som de store vinduespartier giver i huset. Du bliver bare glad af, at der er så lyst. Og så fremhæver det jo også den gode udsigt, vi er så heldige at have ud over Aarhus Bugt, golfbane og naturen herude. I oprindelige patriciervillaer har man ofte bare et lille kikhul at kigge ud ad, men her har vi jo nærmest panorama-view.

Parret var jo allerede rutinerede husbyggere, og de er da heller ikke i tvivl om, at det har været en fordel for det nye hus’ tilblivelse, at de havde været igennem hele processen før.

- Vi lærte jo en del første gang. Som eksempel sørgede vi jo for at tage rundt og se en masse forskellige gulve. Med det resultat, at vi forelskede os i en masse og faktisk endte med at have syv forskellige gulve og belægninger i vores første hus. Det gav lidt rod for øjnene derinde, så i det nye hus har vi været mere skarpe i de valg og har for eksempel kun to slags belægninger, travertin og douglasplanker, og det har klart gjort det mere stilrent, fortæller Dennis Knudsen, der understreger, at en af de helt store fordele ved at bygge selv er, at man får det præcis, som man gerne vil have det.

Og der er heller ikke meget, parret ville lave om ved selve huset. Beliggenheden har derimod budt på en lille ubehagelig overraskelse.

- Det blæser jo af pommern til heroppe på bakketoppen, så det får man med, når man rykker op efter den gode udsigt. Vi skulle have tænkt over at skabe flere lækroge, atriumgårde eller lignende, siger han.

Måske også derfor afslutter han snakken med at understrege, at de begge er helt sikre på, at de skal bygge en tredje gang også.

Nu, hvor de har øvet sig så grundigt på de første to huse.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.

  • Mad & Vin
  • Relationer
  • Træning
  • Mode
  • Interview
  • Bolig & Design
  • Rejseliv