Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Spar på varmen og få en pizza

Gratis pizza kan lære folk til at spare på varmen ved hjælp af nogle helt simple varmeråd, viser nyt projekt. Hvis alle med fjernvarme fulgte rådene, kunne de spare tre milliarder kroner tilsammen.

VestPizza er oprettet til anledningen: At lære folk at spare på varmen - i bytte for gratis pizza.
VestPizza er oprettet til anledningen: At lære folk at spare på varmen - i bytte for gratis pizza.

VestPizza i Ballerup har usædvanligt travlt for tiden. Og kunderne er samtidig usædvanligt glade.

Pizzaerne bliver nemlig slynget over disken ganske gratis – i bytte for varmebesparelser, foretaget af beboerne i Magleparken og Hedeparken i bydelen vest for København.

Det er Danmarks største forbrændingsanlæg, Vestforbrændingen, der står bag projektet, hvor de i samarbejde med boligselskaberne Baldersbo og ABB hver dag måler, hvor meget varme og varmt vand beboerne har brugt.

Følg boligstoffet på facebook

Samtidig har de oplyst beboerne om otte lette spareråd. Og hvis det lykkes beboerne at spare på energien, bliver besparelsen omregnet til gratis pizza i det midlertidige pizzaria, som Vestforbrændingen har åbnet, nemlig VestPizza.

Projektet har stået på hele denne uge, og det har været et stort hit blandt beboerne, hvor menuen flere gange på have stået på pizza til aftensmad.

- Det har været en overvældende succes. Det er lykkedes at nå ud med fortællingen om, at der rent økonomisk er noget at hente ved at varme rigtigt. Og det er netop et af de vigtigste budskaber, at man ikke kun gør noget godt for miljøet, men også for sin egen pengepung, siger Per Wulff, teknik- og energichef i Vestforbrænding.

Og der er mange penge at spare, fortæller Per Wulff. 75 procent af danskernes varmeudgifter ligger i perioden fra december til maj, men ved at følge otte simple spareråd mener Vestforbrænding, at man kan spare i gennemsnit 2.000 kr. om året, som man så kan bruge på sjovere ting (for eksempel pizza).

Hvis besparelserne overføres til hele landet, ville det betyde en samlet besparelse på mere end tre milliarder kroner årligt for landets 1,6 millioner husstande med fjernvarme.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.