Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Smart altanbord vinder designpris

Bord og tørrestativ i samme møbel. Perfekt til altanen. Den gode ide har fået prisen som årets bæredygtige design, FSC Design Award.

Bord og tørrestativ i et. Smart til den lille altan.
Bord og tørrestativ i et. Smart til den lille altan.

Byboerne med altan kender det. Det er så oplagt at bruge det lille uderum til at tørre tøj på, men når først man har fået bakset tørrestativet derud, så er der intet plads tilbage på den lille altan til hygge og ophold.

Det er især denne problematik, som vinderne af FSC Design Award 2012, Anne Nørbjerg og Sanne Kyed, havde i baghovedet, da de designede deres vinderprodukt, DryUnder, som er et havebord kombineret med tørrestativ. De to unge kvinder er studerende på 7. semester på Arkitektskolen Aarhus, og da deres navne blev råbt op til pris-ceremonien i sidste uge, kunne de næsten ikke tro det.

»Vi har aldrig vundet noget før, og vi havde ikke regnet med det. Det var helt uvirkeligt, at de pludselig snakkede om vores bord. Det er første gang, vi egentlig har skullet bygge et møbel fra bunden, og det har været meget learning by doing for os. Vores udgangspunkt har været at skabe et møbel til byernes små altaner, så ikke både bord og tørrestativ optager pladsen, og man rent faktisk har plads til at være der selv,« siger Anne Nørbjerg og Sanne Kyed.

FSC Design Award er en konkurrence for danske design- og arkitektstuderende, og den afholdes for at sætte fokus på bæredygtigt design blandt fremtidens designere. Det er – som navnet antyder – FSC, der står bag, og det er en international non-profit mærkningsordning af bæredygtigt træ og papir.

De har i nu syv år afholdt konkurrencen og satte i år deltagerrekord.

Årets dommerpanel bestod i år af designer Tobias Jacobsen, kreativ direktør for Trip Trap, Malene Flensted Urup, designer Ashkan Heydari og PR-ansvarlig i IKEA, Dorte Hjorth Harder.

Førstnævnte sagde om det pladsbesparende bord/tørrestativ: »Der er tale om et helstøbt design, som er super funktionelt. Det indeholder flere funktioner i ét – man kan både tørre tøj og samtidig spise aftensmad. Så må man bare håbe, at det ikke er min fars gamle underbukser, som hænger på det... Samtidig har de to designere formået at tænke i æstestik – der er farvespil, fuldendte detaljer og mulighed for et omskifteligt udtryk. Det er med andre ord et færdigt design, hvor man blot skal trykke på startknappen straks.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.