Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Skab din egen vinterhave

Hjemme ved Pernille Hertz Schlechter nær Dronningmølle går haven ikke i hi om vinteren. Tværtimod. Hun har i stedet indrettet en dagligstue i baghaven og pyntet udearealet op med levende lys, bål, nostalgiske loppefund og masser af stedsegrønt.

I baghaven byggede Pernille Hertz Schlechters mand et lysthus af tømmer, han selv har fældet i de omkringliggende skove. Vinduerne i sidevæggen og den blyindfattede rude er genbrug fra nedrivninger.
I baghaven byggede Pernille Hertz Schlechters mand et lysthus af tømmer, han selv har fældet i de omkringliggende skove. Vinduerne i sidevæggen og den blyindfattede rude er genbrug fra nedrivninger.

Der skal også være noget for øje og sind i haven om vinteren. Det har Pernille Hertz Schlechter for længst taget en principbeslutning om. Og når haven så oven i købet er dækket af sne, kommer stemningen i høj grad af sig selv.

I den 1200 kvadratmeter store have ved Hesbjerg i Dronningmølle er der derfor både levende lys, gamle møbler, kastanjehegn og bål i ildfad i sneen.

Billedserie:

Dertil kommer et lysthus på 15 kvadratmeter i shelterstil i baghaven under de høje fyrretræer, som allerede stod der, da parret overtog det tidligere sommerhus for snart 16 år siden. Lysthuset er året rundt møbleret med loppefund som en nostalgisk indrettet dagligstue. Her drikker Pernille Hertz Schlechter og hendes mand te og hygger sig i lænestolene under varme plaider og skind alene, og når der er gæster på besøg.

Lysthuset i lyst fyrre- og grantræ, som er lukket på tre sider og har genbrugsvinduer i den ene side, er opført af Pernille Hertz Schlechters mand. Tømmeret stammer fra træer, han selv har fældet i de nærliggende skove og skåret på savværk.

Om sommeren sover parret i det svale lysthus under myggenet. Og langt ud på efteråret spiser de der ude med bål i ildfadet på græsplænen for at få lidt ekstra varme og hygge.

Pernille Hertz Schlechter pynter altid lysthuset og haven efter årstiden. Om vinteren lægger hun stedsegrønt på stole og borde, og fyrfadslys og lanterner stilles rundt om i haven for at give den rette stemning. Der står også en stige hist og en kurv her.

Facebook: Mere boligstof

Tilfældigt ser det ud, men alt er velovervejet. Det samme med køkkenhaven, hvor der om sommeren er mange selvsåede blomster og i et drivhus chili, krydderurter, squash med mere. I køkkenhaven vokser om sommeren jordbær, artiskokker, jordskokker, ærter og bærbuske afgrænset fra den øvrige have med et klassisk kastanjehegn af pæle bundet sammen af ståltråd.

Og både hegnet og bedene ser godt ud dækket af sne, som skjuler resterne af de visne sommerblomster og andre afgrøder.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.