Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Moderne og klassisk landliv på Midtsjælland

På Gammelgaard er tingene gået op i en højere enhed for Pouline Kiertner og hendes familie. Her er der både ro til at arbejde og plads til at nyde livet i omgivelser, der kunne været taget ud af en Morten Korch-film tilsat lige dele modernitet og klassisk design indvendigt.

Der er ikke meget bondehus med små vinduer over det hjørne, der blev bygget til, for at få to af gårdens oprindelige længer til at hænge sammen. De store vinduer inviterer den omkransende natur helt indenfor.
Der er ikke meget bondehus med små vinduer over det hjørne, der blev bygget til, for at få to af gårdens oprindelige længer til at hænge sammen. De store vinduer inviterer den omkransende natur helt indenfor.

Indtil for et lille år siden boede Pouline Kiertner på Amager og havde butik på indre Nørrebro i København. Det var byen, hvorfra hendes verden gik, men med en kæreste, der boede i Sverige og en eksmand på Midtsjælland, som hun deler datteren Ulrikke på fire år med, gik hverdagen til sidst for meget op i rejseri.

Samtidig ønskede Pouline Kiertner at satse endnu mere på sit børnetøjsfirma, Urban Elk, og det krævede blandt andet bedre og større arbejdsforhold og mere lagerplads.

Billedserie:

Pouline Kiertner og hendes kæreste besluttede at flytte sammen, og for at forene livet som selvstændig og moderne børnefamilie faldt valget på en gennemrenoveret trelænget gård fra 1777 i Mortenstrup lidt uden for Jystrup på Midtsjælland.

Her har Pouline Kiertners fået god plads til at arbejde hjemmefra i hele den ene halvdel af midterlængen, hvor hun har kontor og show-room, mens hele den længe, som familien ikke bruger til beboelse, fungerer som lager for hendes firma.

- Det har virkelig givet mig mental ro til at arbejde og være kreativ at komme ud på landet i de her omgivelser, fortæller Pouline Kiertner.

Hendes kæreste, Troels Aabrandt, arbejder delvist som skolelærer i Herlev og delvist som selvstændig hjemmefra med sit firma Innovative Læringsmiljøer, der blandt andet indretter skoler. Og så er han også musiker på hobbyplan, og gårdens mange kvadratmeter tillader, at han har fået sit eget lille hjemmestudie på adressen.

- Det er en ret luksuriøs mulighed, som jeg har stor glæde af. Men gårdens fedeste feature er helt sikkert udsigten til mark og skov, fortæller han.

Følg også boligstoffet på Facebook

Gårdens største rum – stue og køkkenalrum i ét – har store glasdøre, der strækker sig over en 90 graders vinkel. De kan skydes helt væk, så man næsten får fornemmelsen af, at ude og inde går i ét med hinanden.

- Det er fantastisk at kunne følge med i årstidernes skifte på så nært hold. Efteråret er min yndlingsårstid, så jeg havde virkelig glædet mig til, at bladene ville begynde at skifte farve, fortæller Pouline Kiertner.

Familien er dog også spændt på at gå vinteren i møde og på at holde deres første jul på gården.

- Jeg har planer om, at vi skal have et fire meter højt juletræ i midten af stuen, og så ellers bare invitere hele familien, nu hvor vi har fået al den plads.«

Og hvis der kommer sne, har familien tænkt sig at prøve at lege sande vikinger:

- Det kunne være rigtig sjovt at prøve at løbe ud og rulle sig i sneen og så skynde sig ind i jacuzzien bagefter, siger Pouline Kiertner.

Det ene af gårdens to badeværelser er nemlig udstyret med en stor jacuzzi og med glasdøre, der på samme måde som i stuen strækker sig fra gulv til luft og kan skydes helt til siderne, så der er direkte adgang fra den kolde sne til det varme vand. Men indtil nu har jacuzzien kun fungeret som karbad til Ulrikke. - Den aften, Troels og jeg endelig havde fået taget os sammen til at tage boblebad med stearinlys og det hele, kunne vi ikke få det til at virke. Og det er ikke lykkedes siden, fortæller Pouline Kiertner.

Det store badeværelse er også udstyret med et af de japanske, højteknologiske toiletter, der både kan bruse og blæse, men man kan dog også nøjes med et gammeldags tryk på skyl ud-knappen.

Mortenstrup består af 10-12 andre huse og gårde. Den blinde vej, som gården ligger på, grænser op til Bidstrup Skovene, som familien har stor glæde af.

- Vi går mange ture i skoven og tager på skovtur med Ulrikke. Nu, hvor vi ikke kommer så meget i biografen eller til andre kulturelle ting længere, må vi bruge naturen og de omgivelser, vi har her.

Men hverken Pouline Kiertner eller hendes kæreste savner tilværelsen i byen. Og Ulrikke er tilsyneladende også glad og tilfreds. Hun leger med nabogårdens datter og går i børnehave i Jystrup, hvor der også er skole og indkøbsmuligheder.

- Der er egentlig et ret godt socialt samvær herude med mange aktiviteter, men vi har ikke fået engageret os så meget i det endnu. Det har vi planer om at gøre, siger Pouline Kiertner.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.