Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Lav selv: Enkel julepynt med stor effekt

Blomsterdesigner Annette von Einem viser her, hvordan du kan kreere smukt julepynt og fine gæsteborde.

Fra hverdagsglas til bordvaser. Smukt ser det ud på julebordet med forskellige små vaser arrangeret side om side – og du kan bare bruge dine helt almindelige vandglas. Miks gerne forskellige glas, eller som her, hvor der er brugt to forskellige slags – et klart og et farvet.
Fra hverdagsglas til bordvaser. Smukt ser det ud på julebordet med forskellige små vaser arrangeret side om side – og du kan bare bruge dine helt almindelige vandglas. Miks gerne forskellige glas, eller som her, hvor der er brugt to forskellige slags – et klart og et farvet.

Pyntelige æbler med mange muligheder

Granatæbler med glimtende guldkrone til pynt og brug. Bland dem med kugler, stjerner og engle i et fad, stil dem på rad og række i vindueskarmen eller brug dem som bordkort. Mulighederne er mange, og de små granatæbler holder sig i topform i flere dage. Kronen er dyppet i trælim og guldglimmer, og der er pyntet dekorativt med fyrrenåle.

Se billederne: Nem pynt med stor effekt

Til indkøbssedlen:
Fad, 198 kr. fra Grønlykke.com. Guldglimmer fra Panduro Hobby eller nærmeste blomsterhandler. Glaskugler, 10 kr. pr. stk., glimmerstjerne, fås i æske, 74 kr., begge dele fra Von Einem.

Lette bordkort af kogler

Tit er det enkle det smukkeste, og det er derfor let at skabe fine og naturlige bordkort til julebordet. Her er et råt og rustikt bordkort skabt af tre lige lange kogler limet sammen med limpistol. Træstjernen er bundet fast med guldfarvet myrtetråd.

Til indkøbssedlen:
Serviet, fire stk. i en pakke til 399 kr., Element multicolor tallerken 699 kr., Element White tallerken 199 kr. Alt fra Royal Copenhagen. Stjerne i træ, 75 kr., fra Designdelicatessen. Skifferplade, 30 x 47 x 0,6 cm, 129 kr. fra Broste Copenhagen. Tekstil fra grønlykke.com.

Smuk stjerne på bordet

Gør hver kuvert ved julebordet til en smuk oplevelse med fine stjerner på tallerknen. Stjernen er først formet i kraftigt ståltråd. Derefter er der placeret små stykker gran inderst og kraftigere yderst, og det er bundet stramt med tyndt sølvtråd. Stjernen er penslet let med trælim og drysset med glimmer. Glimmerstjerner i to størrelser er limet på.

Til indkøbssedlen:
Glimmerstjerne, fås i æske, 74 kr. fra Von Einem. Serviet, fire styk i en pakke til 399 kr., Element multicolor tallerken 699 kr., Element White tallerken 199 kr., Glas Rav fra Dibbern 179 kr., Glas på Stilk 199 kr., Alt fra Royal Copenhagen. Bestik, Grand Cru, fire dele, 329, 75 kr., fra Rosendahl. Skifferplade, 30 x 47 x 0,6 cm, 129 kr. fra Broste Copenhagen. Tekstil fra grønlykke.com og trælim fra Silvan.

Nem neon-jul i bakke

Der behøver ikke at være guirlander og kravlenisser ud over hele dit hjem, for at der er julepyntet. Små stilleben strategisk placeret rundt omkring kan gøre tricket. Her en enkel transparent acrylbakke med frit kig til vaser og pynt. Vaserne er i forskellige størrelser, materialer og grønne nuancer ligesom glaskuglerne og julepapegøjen. I vaserne står hvide ranunkel, papegøje-tulipan og fyrrenåle med sølvglimtende ender. De er dyppet i lidt trælim og glimmer.

Til indkøbssedlen:
Bakke i acryl, fås i flere farver og str., 350 kr., glasvase, 175 kr., keramikvase, 225 kr. og lille glasvase, 69 kr., alt fra grønlykke.com. Glaspapegøje, fire styk, 249 kr. fra Designdelicatessen. Glaskugler, 10 kr. og 30 kr. pr. styk, Von Einem.

Glimtende servietring

Her er en nem løsning, hvis du ønsker at skabe et vinterlook på julebordet. Placér servietten på et snefnug og pynt med glimtende hasselnødder på snor. Der er først bundet en løkke med grov snor, og enden er limet på hasselnødden med limpistol. Hasselnødderne er dyppet i trælim og glimmer.

Til indkøbssedlen:
Snefnug, ophæng i plexiglas, 69 kr. Serviet, fire stk. i en pakke til 399 kr. Begge fra Royal Copenhagen. Trælim fra Silvan.

Kuglerund julepynt

Du kan hurtigt selv lave disse fine, pyntelige kugler, og mulighederne for valg af materialer er mange. Her er blandet med blomster og hasselnødder, og fint ser det ud på julebordet eller som dekoration i indretningen. Der er brugt oasiskugler i fire størrelser. Hasselnøddekugle: Der er først bundet et fint tyndt lag mos om oasiskuglen, så den ikke ses, og hasselnødderne er limet på med limpistol. Nogle er dyppet i trælim og sølvglimmer. Der er i den ene placeret lysholder til stearinlys. Glimmerkugler: Der er først bundet et fint tyndt lag mos om oasiskuglen, så den ikke ses, og glimmerkuglerne er limet på med limpistol. Blomsterkugle: Oasiskuglen er dyppet i vandet, så den er fugtig, og blomsterhovederne er klippet med ca. 1 cm stilk, og tæt placeret side om side i oasiskuglen. Her er der brugt krysantemum. For at skåne dug og bord bør blomsterkugler placeres på bakke eller fad. Mellem de hjemmelavede kugler ligger også pyntefrugten Maclura (den lysegrønne frugt).

Til indkøbssedlen:
Oasiskugler og krysantemum, grøn dekorationsfrugt, nærmest blomsterhandler elle Panduro Hobby.

Skab en eventyrskov

Rå og dekorativ træstage til julebordet. Der er boret hul i træstammen til lyset, og stammerne er finurligt og grafisk pyntet med glimtende nålestjerner og fyrrenåle. Sørg for at få boret hullet lige i stammen, og hvis træet er frisk, bør stagen stå på underlag for at skåne bordet. Det ser flot ud, hvis du placerer flere træstager ned ad bordet og sætter små fyrfadsstager ind i mellem.

Til indkøbssedlen:
Stjernenåle, fås i en æske med flere stk., og i andre farver til 75 kr. Glaskugle 10 kr. pr. stk., begge fra Von Einem. Fyrenålene finder du på din næste gåtur, og kævlen kan eventuelt købes, hvis du ikke har den liggende i brændestablen.

Tryl dine vaser om til juledekorationer

Hurricanen (tv.) er pyntet med troldfyr, grene med mos, voksede agerngrene og lærkegrene. Grene er lagt i små bundter og løst fæstnet med limpistol på glasset. Derefter er det viklet fast med sølv-myrtetråd rundt om hele vasen og pyntet med træstjerner i to størrelser. De er limet på. Bloklyset står sikkert og fast i sand, og der er pyntet med små mini-kogler. Blomsten (th.) er plantet ned i vasen, og jorden dækket med lyst sand. Derefter pyntet med små kogler, lidt gran og en enkelt stjerne. Her er det mini-amaryllis, men du kan også bruge mini-juletræer, hyacinter og andre juleblomster.

Til indkøbssedlen:
Myrtetråd, ca. 60 kr. pr. rulle fra Panduro Hobby eller nærmeste blomsterhandler. Træstjerner, 75 kr. i en pakke med flere størrelser fra Von Einem. Lys og plante som vase-indhold. Skab en eventyrskov Rå og dekorativ træstage til julebordet. Der er boret hul i træstammen til lyset, og stammerne er finurligt og grafisk pyntet med glimtende nålestjerner og fyrrenåle. Sørg for at få boret hullet lige i stammen, og hvis træet er frisk, bør stagen stå på underlag for at skåne bordet. Det ser flot ud, hvis du placerer flere træstager ned ad bordet og sætter små fyrfadsstager ind i mellem.

Til indkøbssedlen:
Stjernenåle, fås i en æske med flere stk., og i andre farver til 75 kr. Glaskugle 10 kr. pr. stk., begge fra Von Einem. Fyrenålene finder du på din næste gåtur, og kævlen kan eventuelt købes, hvis du ikke har den liggende i brændestablen.

Fra hverdagsglas til bordvaser

Smukt ser det ud på julebordet med forskellige små vaser arrangeret side om side – og du kan bare bruge dine helt almindelige vandglas. Miks gerne forskellige glas, eller som her, hvor der er brugt to forskellige slags – et klart og et farvet. Der er hældt forskellig mængde vand i glassene sammen med kunst-sne, der dekorativt placerer sig ovenpå vandet og smyger sig om stilkene. Sneen giver et fint iset look. Her er der brugt en håndfuld fyrrenåle i selskab med ranunkel, papegøje-tulipaner, eucalyptus og scimmia-blomst.

Til indkøbssedlen:
Drikkeglas, lignende, 9 kr. pr. stk., fra IKEA. Rav-farvede glas fra Dibbern, 179 kr. pr. stk., Royal Copenhagen (men brug hellere dine egne glas, så er glæden ved dekorationen næsten større). Dekorationssne, 100 gram, 62 kr., Panduro Hobby. Rystekugle 79 kr. fra Designdelicatessen. Planter efter ønske.

Førstehjælp til adventskransen

Kransen har strålet og talt dagene ned, men er måske ved at se lidt trist ud. Du kan nemt pifte den op med nye lys, glimmerklædte nødder og fine, spinkle reagensglas pyntet med små juleblomster. Hasselnødderne er limet ind i kransen med limpistol, nogle med glimmer. De er dyppet i trælim, og derefter i glimmer. Reagensglas er ligeledes dyppet i trælim og glimmer, og placeret og limet fast på siden med limpistol. Husk vand i glassene. Her er brugt små juleroser og mistelten.

Til indkøbssedlen:
Reagensglas, ca. 4 kr. pr. stk. fra din nærmeste blomsterhandler. Bloklys, 40 kr. pr. stk. fra Von Einem. Trælim fra Silvan.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.