Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kendt boligmesse til kamp mod krisen

Interiørmessen Formland går i offensiv med forandring og fornyelse af både form, navn og indhold. Når messen åbner næste gang, er det under navnet UP.

Messen Up løber af stabelen første gang fra den 2.-5. februar 2013
Messen Up løber af stabelen første gang fra den 2.-5. februar 2013

Interiørmessen Formland i Herning har i næsten 30 år tiltrukket både udstillere, interessenter og publikum fra hele boligbranchen to gange årligt. Men på trods af en status som landets førende messe inden for sit område er Formland ikke sluppet uden om mærkbare konsekvenser ved krisen.

Ifølge Danmarks Statistik er 5000 detailbutikker forsvundet siden 2008, og det har betydet færre udstillere og besøgende på Formland. Det stopper dog ikke Formland, og den vanskelige situation er måske i virkeligheden det, der har har motiveret de nye tiltag:

- Vi har tænkt nyt, fordi der er brug for nye tanker. Herning skal fortsat være stedet, hvor hele branchen mødes, og vi skal sikre, at messen afspejler branchens virkelighed og vilkår, udtaler administrerende direktør i Messecenter Herning, Georg Sørensen og fortsætter:

- Målet er løbende at koble flere brancher og aktiviteter til messen, så vi får opbygget en central og international messe, der på tværs af alle brancher skaber de bedste muligheder for at vise, sælge og købe.

Udover krisetidens kløer i branchen var det også en evaluering af de tidligere års messer, der gjorde, at Formland valgte at forny frem for at stagnere:

- Vi kunne se, at der fortsat var et ønske om, at Herning skulle være et mødested for branchen, men samtidig var der nogle ønsker om forandring, og det har vi naturligvis taget til os, fortæller Georg Sørensen.

Ændringerne består blandt andet af nye datoer og dagsmønstre samt ny organisering af indholdet, der kommer til at være delt op på samme måde som afdelinger, man kender fra stormagasiner – for eksempel stue, køkken, soveværelse, have og børneværelse. Messens nye navn, UP, skal være med til at understrege nye tider:

- UP rummer dynamik og signalerer optimisme og fremgang. Forandring kræver mod, tilvænning og lyst til at gå med, siger Georg Sørensen.

Nyheden om Formlands forandring kommer i kølvandet på annonceringen af den nye boligmesse København, Defining Scandinavia, der slår dørene op for første gang fra den 31. januar til den 3. februar 2013, og dermed har de to messer et lille overlap.

Det ser Georg Sørensen dog ikke umiddelbart som noget problem, og han forklarer, at han endnu ikke ved ret meget om det nye tiltag i København.

- For mig er det blot vigtig at understrege, at Herning stadig skal være et samlingssted for branchen, og at vi står sammen, når der er brug for det. Vi er her, så længe branchen ønsker det.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.