Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Inspiration til lette advents-løsninger

Det er helt okay at snuppe den lette løsning en gang imellem, og heldigvis findes der rigtig mange smukke og dekorative lysestager på markedet, som kan gøre det ud for årets adventskrans.

To bud på lette adventsløsninger er små stager og boksen, der tillader nye udsmykninger til næste år.
To bud på lette adventsløsninger er små stager og boksen, der tillader nye udsmykninger til næste år.

1. Form selv kransen

Selv om det hedder en adventsKRANS, så behøver den jo ikke at være rund. Ferm Living giver dig i hvert fald muligheden for at bestemme selv med denne lysestage, der helt enkelt består af trækugler og en lædersnor.

Tilføj eventuelt selv lidt ekstra julepynt, og så har du let en fin adventskrans ... eller adventssnor.

String-lysestage, fremstillet af bøg og ahorntræ samt en lædersnor, fås både med farvede kugler og i naturtræ, l 85 cm, 699,95 kr., Ferm Living.

Billedserie:

2. Brug kopperne som stager

DesignLetters har netop sendt nye espressokopper på markedet med taltypografi af Arne Jacobsen, og når de nu HAR tallene fra et til fire, hvorfor så ikke skabe en utrolig let advents-opstilling ud af dem.

Har du lyst til at gøre mere ud af det, så suppler med lidt julepynt omkring, men det bliver helt sikkert ikke meget lettere end dette. Og når vi så er færdig med december, advent og jul, så kan kopperne jo bare igen bruges til kaffe og andre gode sager.

Espressokopper med typografi af Arne Jacobsen, h 6 cm, diam. 5 cm, 299 kr. for fire stk., Design Letters.

3. En kort, en lang

Den nok aller-letteste måde at skabe adventshygge på er med fire lysestager, som stilles sammen. Det bedste resultat fås med fire stager, der på en eller anden måde er i familie, så man får oplevelsen af én dekoration frem for lidt spredt fægtning med fire helt forskellige stager.

Men hvis farve, form, materiale eller andet er relateret, så kan man godt skabe et dynamisk udtryk ved at bruge mere end én farve eller form. Her er både farve og lystype forskellige, men fordi materialet og formsproget er det samme, får du alligevel en samlet advents-opstilling ud af det.

Tools-stager, fremstillet i hvidt og gråt marmor, designet af Rikke Frost, 299 kr. for to stk. i samme farve, Base212.

4. Nem at pynte

Muutos Glorias-stage er designet med en rende, som lysene står i, men som også gør den utroligt let at pynte, da man bare kan putte gran, kogler, julepynt ja, lige hvad man ønsker ned i.

Stagen er lavet til alt fra et til seks lys, men i denne tid er fire vel det oplagte valg.

Gloria-lysestage, fremstillet i støbejern, designet af Norway Says, fås i både hvid og sort, h 4,7 cm, diam. 34 cm, 499 kr., Designdelicatessen.

5. Pynt efter egen fantasi

Georg Jensen lægger med deres Season-stage op til, at man bruger sin egen fantasi. Den kan sagtens stå helt uberørt hen med sit stærke form-udtryk, men de runde buer i rustfrit stål beder også næsten om at blive julepyntet godt og grundigt med gran, bånd eller andet.

En nem og hurtig adventskrans. Season-lysestage, i blankt rustfrit stål, designet af Maria Berntsen, h 9 cm (uden lys), diam. 26 cm, 599 kr., Georg Jensen.

6. Skulpturel advent

Candelabra er let og elegant og ser nærmest ud til at svæve, da de fire ben er yderst diskrete. Den kunne let være adventskransen til det minimalistiske og strømlinede hjem, som vi ser mange af i Skandinavien for tiden.

Når lysene er tændte, kaster de et diamantformet mønster på bordet nedenunder.

Candelabra, fremstillet i forsølvet zink, designet af Charles Wilson, h 22 cm, diam. 43 cm, 1199 kr., Menu.

7. Klassikeren svigter aldrig

Måske har du allerede en af Mogens Lassens Kubus-stager stående i dit hjem. Og ellers er det ikke nogen dårlig investering netop nu, da klassikeren sagtens kan fungere som adventskrans også. Pynt den med lidt gran, kogler, julehjerter eller andet, og så kan den være lige akkurat den adventsstage, du synes.

Kubus-stagen, fås i flere modeller, størrelser og materialer, 890 kr., Paustian

8. Én stage, tre løsninger

Med fare for at lyde som en kliché, så er det kun fantasien, der sætter grænser for, hvilken adventskrans du kan få ud af en lysestage med plads til fire lys. Det viser disse kreative eksempler fra IDEmøbler også helt tydeligt, hvor der er skabt tre ret forskellige udtryk ud af den samme stage, nemlig Square.

Følg også boligstoffet på Facebook

I en maskulin model er stagens montre-agtige kasse fyldt med kogler og har en enkelt lædersnor bundet om det ene lys. Røde æbler og kristtjørn får julefornemmelserne helt frem i en mere nostalgisk udgave, mens en nordisk advent skabes med mos, kogler og hvid pynt.

Hvad du fylder i din, er jo helt dit eget valg, og du kan oven i købet let skifte pynt og dermed udtryk i løbet af december.

Square-lanterne, i zink og glas og med plads til fire lys, fås i to str., fra h 16,5 x b 16,5 x l 16,5 cm, 99 kr., IDEmøbler.

9. En krans for manden

Julepynteri og måske bare sådan pynt helt generelt er typisk en lidt feminin beskæftigelse i de danske hjem, men sådan behøver det slet ikke at være. Der er flere stager på markedet, som er maskuline i deres udtryk, så de også kan stå i en ungkarlehybel eller lignende uden, at der går nips og tøseri i den.

Et eksempel er Iittalas Allas-stage i støbejern, der kan stå helt ren som her, eller spices lidt op med gran eller andre julerier.

Allas-stage i støvbejern, designet af Andreas Engesvik, b 12 x l 28 cm, 399 kr., Iittala.

10. Advent Helt i skoven

Med Kählers nye stager Avvento tilfører du med formen lidt humor til din advents-opstilling. De små stager til tynde lys er formet som grantræer, og associationen til jul ligger derfor lige for.

Du kan selvfølgelig skabe en helt lille skov hjemme i for eksempel vindueskarmen, men med bare fire styk sammen har du en legende og julet adventskrans.

Avvento-stager i keramik, designet af Marianne Nielsen, fås i flere former og grønne samt grå nuancer, fra h 60 cm, 99 kr., Kähler.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.