Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hun opfyldte sin nordsjællandske boligdrøm

Laura Møller-Nielsen købte Bakkegården nord for København og fik egen hestepension. Familien har total-renoveret den gamle gård med respekt for den originale stil og stemning.

Det havde længe været Laura Møller-Nielsens drøm at gøre sin store hobby med heste til sit levebrød. Siden hun var fem år gammel, har hun intensivt dyrket hestepassionen. Parret, som på det tidspunkt boede i Helsingør, havde længe søgt efter de rigtige muligheder, hvor Laura Møller-Nielsen kunne etablere den hestepension, hun i dag driver på andet år.

Billedserie

Bakkegårdens hestepension i Høje Sandbjerg nord for København blev en realitet i foråret 2010. Her er plads til 10 opstaldede heste i den nyrenoverede hestestald og tilhørende folde. Og dermed var drømmen opfyldt. Der skulle ellers mange overvejelser til, før parret satte underskriften på slutseddelen af den gamle gård i Høje Sandbjerg.

Det var synligt, at den ejendom, de overvejede at købe, var en gammel rønne i faldefærdig stand, som trængte til mere end bare en kærlig hånd.

Gården fra 1911 på 238 kvadratmeter blev solgt som dødsbo, hvor en gammel enke havde boet i adskillige år. Det var kombinationen af den tilhørende store og kuperede grund, hvor flere hestefolde kunne etableres, sammen med husets mange originale detaljer, der i sidste ende fik parret til at beslutte sig for, at dette skulle blive deres, velvidende, at alt skulle endevendes, inden en indflytning kunne komme på banen.

Parret kontaktede firmaet Tribyg i Holte, som endte med at stå for totalentreprisen på ejendommen. Firmaets ejer og arkitekt Tom Wellendorph gik i samråd med parret i gang med at finde de optimale løsninger for en moderne familie på tre, som ud over Laura Møller-Nielsen og Karsten Nielsen også består af deres 4-årige søn Philip.

Ved overtagelsen var der en elektrisk trappe i hallen op til førstesalen, som den tidligere ejer havde været afhængig af. I den gamle lade havde Laura Møller-Nielsen imidlertid kort efter overtagelsen fundet husets originale trappe, som bar præg af, at den havde ligget der i mange år.

- Der var ingen tvivl om, at den gamle trappe skulle restaureres og genplaceres i hallen, fortæller Laura Møller-Nielsen.

Trappen var ikke det eneste, der dukkede op i laden. Et par af de originale gamle døre blev også fundet.

- Vi har genbrugt alt, hvad der overhovedet har været muligt. Selv lister er blevet genbrugt under renoveringen. For at bevare den originale stil og stemning i huset har vi valgt at gøre sådan, forklarer Laura Møller-Nielsen.

Derfor valgte de ikke at udskifte de gamle vinduer i huset, men i stedet få dem sat i stand, hvilket de bestemt ikke har fortrudt. Ligeledes er alle de originale radiatorskjulere blevet slebet ned og malet op.

- Inden vi fandt huset her, nåede vi at se mange mindre gårde, som vi valgte fra, fordi originalitet og charme manglede. Den stemning og de detaljer, vi søgte, har vi til gengæld fundet her i huset, fortæller Laura Møller-Nielsen.

Følg også boligstoffet på Facebook

Det viste sig dog ikke at være så nemt for parret at komme i gang med ombygning og renovering. Sagen lå længe hos kommunen, og da parret også havde ansøgt om at inddrage gårdens to lader til beboelse samt opførelse af et ridehus, trak tingene yderligere ud. Da ansøgningspapirerne var godkendt af kommunen, tog renovering og ombygning et år, og parret kunne flytte ind i deres nye hjem i foråret 2010. Dog uden ridehus, som kommunen ikke ville tillade.

Interiørmæssigt har parret valgt at matche den gamle, autentiske stil i møbelvalget. Men dog med moderne indslag. Et eksempel er valget af Louise Roes puder med fotografisk tryk, som går igen i flere rum i huset. I stuen faldt valget på den karamelfarvede lædersofa og tilhørende stole tegnet af Børge Mogensen. Parret har endnu ikke fundet den rette kunst, der skal hænge på væggen. Indtil da dekoreres væggen af collager fra kunstbøger og magasiner, der hurtigt kan skiftes efter humør.

I det ene hjørne af stuen ved det gamle ildsted har Laura Møller-Nielsen skabt en hyggekrog af bløde skind og store puder. I spisestuen giver seks orange-farvede Eames-stole et frækt twist til det gamle hus. Stolens lette ben står også i fin kontrast til bordets massive udtryk. I modsætning til resten af huset kunne det gamle sildebensparketgulv bevares i både stue og spisestue.

Da parret tidligere boede i Helsingør, var de blevet så begejstrede for en nabos håndsnedkererede køkken fra Boinline ved Morten Mosbæk i Helsingør, at de ikke var i tvivl om, at et lignende skulle installeres i huset i Høje Sandbjerg.

- Køkkenet er nok vores yndlingsrum, det er samlingspunkt for familien. Her valgte vi også et køkken i gammel stil, tro mod husets oprindelighed, siger Laura Møller-Nielsen.

På førstesalen er flere vægge blevet revet ned. Der var oprindeligt to små badeværelser, som blev til et stort nyt, da en væg til et kammer blev revet ned og inddraget til et stort badeværelse i forbindelse med soveværelse. I soveværelset blev loftet ført op til kip. For at undgå sengen op mod en skråvæg, har parret placeret en høj kommode i midten af rummet, som sengen står i forlængelse af.

Ud over at kommoden fungerer som rumdeler og praktisk opbevaring, fungerer den samtidig som sengegavl. Efter at have boet i huset i to et halvt år, er parret ikke i tvivl om, at det var den rigtige løsning, de valgte. Til dagligt er de begge optaget af hvert sit, hvor Laura Møller-Nielsen bruger de fleste dagtimer i stalden med sin egen og de opstaldede heste.

- Det har været skønt at kunne få lov til at realisere en gammel drøm og give alle hestene så gode forhold. Samtidig er det et hårdt arbejde, for der skal muges ud hver dag og fodres. Der er meget at passe, men når dagen er omme, og jeg selv kan ride ud, kan jeg kun glæde mig over, at det har været det hele værd, siger Laura Møller-Nielsen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.