Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Serie: Danskere i Hollywood

Hollywood bragte fornyelse til boligen

Da Gudrun og Kristoffer Kosloff boede i Danmark, kunne deres hjem ikke blive lyst og hvidt nok. I dag er stilarten en helt anden i det eventyrlystne pars hus i West Hollywood i Los Angeles.

For seks år siden besluttede ægteparret Gudrun og Kristoffer Kosloff sig for at tage en afstikker fra den vej, de hidtil havde fulgt stille og roligt i jagten på tryghed og succes.

- Vi sad en aften i vores hus i Klampenborg, kiggede ud over dyrehaven, havde tændt for B&O-fjernsynet, og i garagen stod en åben BMW. Umiddelbart var alt godt, men alligevel begyndte vi at overveje, om det virkelig var det, som vi fremover skulle bruge vores kraft og energi på at holde ved lige resten af vores liv? Svaret var nej, så vi søgte om visum, solgte alt og tog af sted til Los Angeles 10 måneder senere, fortæller Kristoffer Kosloff, der er indehaver af Filter Management, som er et agentur for fotografer, make-up- og hårartister, illustratorer og art directors, og som samtidig producerer mode- og reklameoptagelser for en lang række danske og internationale kunder.

Billedserie: 

Kærligheden til Los Angeles og ikke mindst Californiens klima var spiret frem efter, at Kristoffer Kosloff i vinteren 2006 var i byen for at lave en kampagne for et dansk tøjmærke.

- Efter otte dage i høj sol tænkte jeg, at det var oplagt for mit firma at åbne en afdeling herovre, ikke mindst fordi der er så mange fede locations. Der er både bjerge, storbystemning, fantastisk arkitektur, strand og ørken inden for rækkevidde, forklarer han, og han fik hurtigt sin hustru med på ideen.

- Vi trængte begge to til at udfordre os selv, og jeg var også klar til at afprøve mine evner ud over Danmarks grænser, siger Gudrun Kosloff, der til daglig er make-up artist.

I dag nyder det kreative ægtepar hverdagen og familielivet med sønnen Oskar i et lille funktionelt hus i hjertet af West Hollywood, på en lille hyggelig sidevej til den centrale shoppinggade Robertson Boulevard.

- Det er et virkelig fedt område, for man kan gå til alting, hvilket er lidt af en sjældenhed her i L.A. Vi har masser af restauranter og cafeer få minutter herfra, en legeplads lige rundt om hjørnet, og der er i det hele taget mange børnefamilier og en rigtig god stemning her, fortæller Gudrun Kosloff.

Det 125 kvadratmeter store lejede hus var nyistandsat ved overtagelsen, og selv om der er materialevalg, gulvtæpper og køkkenelementer, som ikke stemmer helt overens med parrets personlige smag, er huset i store træk meget i stil med deres drømmehus. Ikke mindst er det især vigtigt for dem, at huset har en pool, for i Los Angeles’ milde subtropiske klima er det badevejr størstedelen af året.

Indretningsmæssigt ligger Gudrun og Kristoffer Kosloff vægt på, at deres hjem skal være funktionelt, komfortabelt og hjemligt. De holder af at mikse moderne møbler med personlige nips, puder og loppefund, men erkender, at deres stil har taget en væsentlig drejning efter rykket til Los Angeles.

Find mere boligstof på Facebook

- I vores gamle hus i Klampenborg havde vi nærmest en amerikansk New England-stil, hvor alt var meget lyst og lignede noget fra en Ralph Lauren-reklame med store hvide sofaer, hvidmalede lofter, hvide gyngestole og et stort flettet bord. Her er det langt mere mørkt og stramt i udtrykket, forklarer Gudrun Kosloff, og bliver suppleret af sin mand:

- Jeg tror, at vi havde brug for at skabe en overdreven lys stemning, da vi boede i Danmark, fordi vejret ofte er mørkt og tungt. Her er der jo masser af lys, og det er nok det, der har fået os til at ændre vores stil lidt.

Selv om Gudrun og Kristoffer Kosloff ankom til Los Angeles stort set uden møbler og nemt kunne have overstået de mest nødvendige indkøb med en tur i en af byens IKEA-butikker, har det ikke på noget tidspunkt været en mulighed for det stilbevidste par.

- Vi kan godt købe gryder og skærebrætter der, men ellers er vi ret kræsne og vil hellere vente med at købe, hvad vi mangler, til vi finder det helt rigtige, forklarer Kristoffer Kosloff, der blandt andet har brugt en mindre formue på at få specialfremstillet en reol til sit hjemmekontor.

Foreløbig er der ikke noget, der kan få ’The Kosloffs’ til at flytte fra Los Angeles igen.

- Vores liv her kan slet ikke sammenlignes med livet i Danmark. Alene de oplevelser, vi har inden for rækkevidde, kan stadig blæse mig omkuld. Vi skal ikke køre særlig langt for bare at se en helt anden side af byen, og hvis det en sjælden gang er dårligt vejr, kan vi være i Palm Springs på et par timer. Livsstilen er også en anden. Meget mere tilbagelænet og afslappet, forklarer Kristoffer Kosloff, der blandt andet har haft kunder som Vila, Object, Only, Carlsberg, Urban Outfitters og en lang række danske og internationale modemagasiner i byen på fotooptagelse.

Men hvordan holder man arbejdsrygraden rank, når solen altid skinner, og der er en indbydende pool i baghaven?

- Jeg er meget disciplineret og begynder tit at arbejde allerede klokken fem om morgenen, fordi jeg skal nå at tale med kunder i Europa. Det betyder så til gengæld, at jeg mange dage kan holde tidligt fri og nyde eftermiddagen i solen med Oskar.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.