Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Her er den nye Arne Jacobsen-sofa

Designvirksomheden &tradition har lanceret en ny sofa, som er designet af Arne Jacobsen til Søllerød Rådhus tilbage i 1939. Sofaen har aldrig tidligere været i produktion.

Sofaen 'Mayor', som Arne Jacobsen tegnede tilbage i 1939.
Sofaen 'Mayor', som Arne Jacobsen tegnede tilbage i 1939.

Ægget, Svanen, 7'eren, Myren. Det er nok de færreste, der er i tvivl om, hvilken designer, der gemmer sig bag de nævnte stole. Arne Jacobsen er for længst blevet et ikon og en stjerne, der lyser både på den danske og internationale arkitektur- og designhimmel.

Og selv om han forlod os for over 40 år siden, så bliver han ved med at lyse kraftigt. Nu med en helt ny sofa, som designfirmaet &tradition netop har lanceret.

Sofaen hedder Mayor, og Arne Jacobsen tegnede den oprindeligt til Søllerød Rådhus, som han ligeledes tegnede i 1930erne sammen med studiekammeraten Flemming Lassen.

Følg bolig- og designstoffet på facebook

På den måde er sofaen et af hans tidlige design, og den viser en lidt anden side af ham, hvor formsproget er meget tro mod de danske traditioner med gedigne træsorter og funktionelle løsninger.

- Med Mayor-sofaen og Bellevue-lamperne, som vi lancerede tilbage i 2011, skaber vi et univers omkring den lidt yngre og eksperimenterende Arne Jacobsen. De Arne Jacobsen-design, som &tradition producerer, er forgængere for mange af hans produkter, som man kender på markedet i dag, forklarer Martin Kornbek Hansen, brand manager ved &tradition, der er meget glad for at have fået muligheden for at sende sofaen på markedet:

- Vi er meget stolte over at lancere Mayor-sofaen i &tradition-regi. Den fortæller historien om Arne Jacobsens tidlige og mere ukendte design, og Mayor viser en yngre Arne Jacobsen, siger Martin Kornbek Hansen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.