Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fra 1880 til moderne køkkendrøm

Fra lille, umoderne og helt igennem utidssvarende til stort, åbent og topmoderne. Charlotte Ekberg og Patrik Rasmussen har fuldstændigt – og på inspirerende vis – forvandlet køkkenet i deres hus fra 1880 i Roskilde, og det er nu husets bedste rum.

Lille Bastian i armene på Patrik Rasmussen og med mor Charlotte Ekberg ved deres side i deres nye køkken-alrum, som er blevet husets nye samlingspunkt. Underetagen bestod af mange små rum, da Charlotte Ekberg og Patrik Rasmussen overtog det gamle hus, og parret måtte rive syv vægge ned for at skabe deres nye store opholdsrum med køkken.
Lille Bastian i armene på Patrik Rasmussen og med mor Charlotte Ekberg ved deres side i deres nye køkken-alrum, som er blevet husets nye samlingspunkt. Underetagen bestod af mange små rum, da Charlotte Ekberg og Patrik Rasmussen overtog det gamle hus, og parret måtte rive syv vægge ned for at skabe deres nye store opholdsrum med køkken.

Charlotte Ekberg og Patrik Rasmussen ville gerne have et renoveringsprojekt, da de ledte efter et hus til deres fremtidige liv. Dét fik de i allerhøjeste grad i huset i Roskilde.

De overtog det efter en 95-årig dame, som havde boet der hele sit liv, og huset var opført i 1880 og var oprindeligt et trefamilieshus, der havde mange små rum og bar præg af de mange år på bagen.

Så hele huset skulle gennemrenoveres, og det betød, at det unge par i samme ombæring kunne få lige præcis dét køkken, som de drømte om.

- Vi ønskede os et stort, åbent samtalekøkken, hvor man for eksempel stadig kan være en del af det, der foregår i køkkenet, når man sidder i stuen. Køkkenet skulle være samlingspunkt både mellem terrasse og stue, fortæller Patrik Rasmussen, der til daglig er chef i en tømmerhandel og derfor havde mod på den store renovering.

Billedserie:

Og det var virkelig noget af et projekt at forvandle det gamle hus, som havde utroligt mange små værelser i stueplanet, til det store åbne rum, der møder én, når man træder ind i det unge pars hus nu.

Fra et lille entrérum kommer man direkte ind i et 95 kvadratmeter stort rum, som både er køkken, spiseafdeling og stue.

- I det gamle hus bestod stueplanet af en entré, et soveværelse, et køkken og spisekammer, og vi har fjernet i alt syv vægge for at få det store køkken-alrum, som vi gerne ville have, fortæller bygherren og beboeren.

Charlotte Ekberg og Patrik Rasmussen satte sig ned med en plantegning og prøvede sig frem, da rummet skulle skabes, fortæller de. De fjernede stort set alle indvendige vægge på tegningen og kunne på den måde skabe lige præcis dét rum, som de drømte om.

Det blev til lange snakke om funktionalitet versus udseende. Derefter ventede det hårde arbejde, da de to nye husejere selv rev alt ned. Med Patrik Rasmussens ord ’skilte de hele huset ad, så det stod helt råt’. Selve ombygningen tog de også aktivt del i og lavede mange af de ’usynlige ting’, som de siger, mens håndværkere stod for alt, der havde med den sidste finish at gøre, og en snedker satte køkkenet op.

Efter et års ombygning stod Charlotte Ekberg og Patrik Rasmussens hus færdigt og dermed også det store køkken-alrum, og parret har fået præcis dét, de ønskede sig.

- Vi har fået et samtale- og hygge-køkken, som både er praktisk, funktionelt, moderne og hyggeligt. Det fungerer godt, fordi det hænger så meget sammen med stuen og terrassen, forklarer Patrik Rasmussen og fortæller, at rummet også bliver brugt sådan, som de havde håbet, da de satte stregerne på plantegningen og valgte de enkelte køkkenelementer.

- Det er dér, vi er. Køkken-alrummet er dér, vi samles som familie. Vi spiser morgenmad sammen der om morgenen, vi stikker hovederne sammen efter arbejde og snakker om dagen, der er gået, mens vi måske læser avis eller tjekker mails på den bærbare, og det er også tit dér, vi spiser aftensmad, når vi bare er os tre. Og når vennerne er på besøg, så er det også her, vi står og får en drink inden maden.

Følg også boligstoffet på Facebook

At de selv har skabt rummet, betyder også noget ganske særligt for Charlotte Ekberg og Patrik Rasmussen.

- Vi er så glade for køkkenet, fordi det er nyt, fordi det er noget, vi har tegnet, lavet og fundet på, og fordi det har vist sig, at det er funktionelt og fungerer i praksis. Det er jo én ting at sidde og tegne alt det, man godt kunne tænke sig, men en anden ting er så, når køkkenet er færdigt, og man kommer i gang med at bruge det. Det er dér, man ser, om det hele virker, og det er stort at opdage, at det er lykkes os at skabe et rum, som vi både synes er rigtigt lækkert, men som også bare fungerer i vores hverdag, fortæller de.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.