Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Farveleg i det opdaterede 60er-hus

Merete Knudsens arbejde ved Flügger smitter af på væggene i boligen i Søllerød. Hun tør lege og skabe stemning med farver og mønstre på husets flader.

I stuen er der – som mange andre steder i huset – markante sorte bjælkepartier, og her indrammer de effektfuldt sofahjørnet. De store vinduer inviterer masser af dagslys indenfor. Den grå sofa er fra BoConcept, og Achille & Pier Giacomo Castiglioni´s Arco Floor Lamp er købt på auktion. Puderne er fra Bolia. En vinkasse fungerer som mini-sofabord.
I stuen er der – som mange andre steder i huset – markante sorte bjælkepartier, og her indrammer de effektfuldt sofahjørnet. De store vinduer inviterer masser af dagslys indenfor. Den grå sofa er fra BoConcept, og Achille & Pier Giacomo Castiglioni´s Arco Floor Lamp er købt på auktion. Puderne er fra Bolia. En vinkasse fungerer som mini-sofabord.

Beskriv dit hjem med tre ord?

Farverigt, personligt og i et med naturen. Det blev lidt mere end tre ord, men det rammer huset godt ind, synes jeg.

Hvorfor bor du, som du gør?

Jeg holder meget af husets stil med enkle og rene flader kombineret med en rå natur.

Hvad er det allerførste, du gør, når du kommer hjem?

Om sommeren er det klart at lukke alle døre op ud til. Om vinteren er det omvendt at få tændt op i brændeovnen – og ellers at servicere mine børn med saft, boller, kiks og alle de andre behov, der ofte melder sig, lige når man træder ind ad døren.

Hvilket rum er dit yndlingsrum og hvorfor?

Mit yndlingsrum, som samtidigt nærmest er hele husets overetage, er køkken- og stuearealet. Det er her livet leves i huset. Både når der kokkereres, eller når børnene tegner, spiller og har venner på besøg. §Hvad er du mest glad for i dit hjem? Det bedste ved huset er beliggenheden. Det er helt klart kombinationen af, at huset ligger på en skrænt ud til et råt skovstykke kombineret med de store vinduer, der tilsammen giver følelsen af at være i pagt med naturen på højde med træerne. Det giver en fornemmelse af plads og udsyn, hvilket er virkelig dejligt.

Hvilken ting i dit hjem har størst affektionsværdi og hvorfor?

Helt sikkert den store skitse malet af min oldefar Kræsten Iversen. Maleri er en forskitse til det store loftmaleri, Balder, der kan ses i riddersalen på Christiansborg. En anden genstand, som har stor affektionsværdi, er et langt træbord, jeg har i mit soveværelse. Bordet er ligeledes et arvestykke, som i sin tid har stået på en bodega i Sønderjylland. Bordet er fyldt med tegninger, ord, årstal, som gæsterne har snittet i bordet, mens de har drukket øl. §Hvad er det bedste minde, du har fra dit hjem? Der er rigtigt mange forskellige, men jeg elsker at have gæster, så de bedste minder må klart være fra de gange, hvor huset har været fyldt af gode venner og familie.

Hvad har du senest købt til din bolig?

Jeg har gjort en lykkelig investering i nogle krystallignende whiskyglas, som vi altså drikker mælk og saft af... men de kan også klart anbefales til en gin/tonic.

Hvad vil du aldrig have inden for din dør?

En rød julestjerne.

Hvad kunne du godt tænke dig at lave om?

Jeg kunne godt tænke mig at male væggene i mit soveværelse. Jeg holder meget af soverum, som har lidt af den stemning, der kan være på hotelværelser, så mon ikke det ender med rolige nuancer af grå og beige – eller en kombination.

Hvordan er dit forhold til dine naboer?

Rigtigt fint. Her bor mange søde mennesker, hvor flere har boet i husene, siden de blev bygget.

Hvor flytter du hen næste gang?

Jeg har ingen flytteplaner lige nu, men hvis det skulle være, ville det nok blive til endnu mere landlige omgivelser, hvor jeg virkelig kunne boltre mig med rum i forskellige farver og tapeter.

Facebook: Følg boligstoffet

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.

  • Mad & Vin
  • Relationer
  • Træning
  • Mode
  • Interview
  • Bolig & Design
  • Rejseliv