Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Designernes highlights for 2012

Vi har sagt farvel til 2012, men hvad har været årets højdepunkter? Boligen har spurgt en række personer fra designbranchen om, hvad der ifølge dem var highlights i det forgangne år.

Isbjerget på Aarhus Havn er ifølge arkitekt Julien de Smedt blandt årets hightlights. Fokus på 50er-æstetik og ærlighed bliver også fremhævet.
Isbjerget på Aarhus Havn er ifølge arkitekt Julien de Smedt blandt årets hightlights. Fokus på 50er-æstetik og ærlighed bliver også fremhævet.

Designeren
Morten Voss, møbel-, lys- og rumdesigner med eget designfirma med navnet Voss.

Ærlighed:

- Jeg kan godt lide de strømninger, der har været de seneste år, hvor man bruger og integrerer materialer, der er tæt på deres oprindelse og glimrer ved deres stoflighed, ærlighed eller æstetik, ofte i kombination med spritnye ditto, men alt sammen i et nyt og supermoderne udtryk og tit også med nye funktioner. Som for eksempel det viste frugtmarked i Japan, hvor facaden er skabt af høstakke.

Se eventuelt mere på
finedininglovers.com/blog/ culinary-stops/fruit-market-japan/.

Humor og stil:

- Firmaet Moooi, som er startet ud med primært hollandske designere, er i dag nok et af de tungeste brands på scenen. Deres nye skab – Altdeutsche Cabinet by Studio Job – er håndmalet og giver mindelser om almuestilen. Der ligger i tiden også – som under tidligere kriser – en søgen tilbage til det trygge og velkendte, men her synes jeg, det er udført med stor humor og en god portion stil.

Moooi forhandles i Danmark af Møller & Rothe. Se mere på moooi.com eller mollerrothe.com.

Billedserie: 

Yndlingsproduktet:

- Det her er mit yndlingsprodukt i 2012. Porsche lancerede seneste aftapning af den legendariske 911’er, type 991 i butikkerne i foråret. Et grunddesign, der i snart 50 år har fascineret, begejstret og stadig er på toppen. Et produkt, der i den grad tapper ind i tidens generelle trend, hvor produkterne har mere subtile kvaliteter end tidligere mere prangende egenskaber. Hvor man forsøger at relancere tidligere tiders succeser, som en reaktion mod tidens meget ensrettede og dybest set ret kedelige (her biler) og med varierende held.

Arkitekten
Julien de Smedt, arkitekt, grundlægger og direktør i JDS Architect.

Mit første hus!

- Jeg har i 2012 færdiggjort mit første enfamilieshus. Efter 12 års træning som arkitekt har jeg endelig lavet et hus... Jeg har tegnet det for en af mine venner, som er kunstner, og det ligger midt i Jura-regionen i Frankrig. Det har allerede fået kælenavnet ’Skihop-huset’, fordi det faktisk helt konkret kan bruges som hop for snowboarders og skiløbere.

Internationalt arkitektur på Aarhus Havn:

- Isbjerget er færdigt, og med det har vi foreslået en ny måde at konstruere et boligkvarter på, der fremstår helt forenet, men er skabt af en lang række af tænkere. Vi var fire internationale tegnestuer – JDS fra København, SeARCH fra Holland, Louis Paillard fra Paris og Cebra fra Aarhus – involveret i at skabe dette helt nye område, og alligevel har projektet én ensartet DNA.

Se eventuelt mere på isbjerget.com og jdsa.eu.

Butiksindehaveren
Mette Hagedorn, indehaver af design- og interiør-butikken, Base212.

Ny designbutik med stil og frækhed:

- Det første, jeg gerne vil fremhæve fra 2012, er Superloves nye butik i København. I det smukke, klassiske og højloftede søjlelokale har Superlove åbnet deres anden butik. Det har de efter min mening gjort med stil og frækhed – midt i en såkaldt krisetid. Ikke færre end 325 rå kvadratmeter og et fedt udbud af gode brands inden for både mode og interiør – blandt andre Orla Kiely & Fly London og deres eget brand Superliving. En smuk oplevelse og et absolut inspirerende besøg!

Superlove har butikker på Nørregade 45 og Gothersgade 9. Se eventuelt mere på superlove.dk.

Genistreg fra HAY:

- Nu er jeg jo interiør-pige, og derfor holder jeg mig i egen boldgade – men kaster lyskeglen på supertjekkede danske HAY. De begår den ene genistreg efter den anden og har et virkelig godt øje for samtidens allerdygtigste designere. Kaleido-bakkerne, designet af Clara von Zweigberg, tager sit udspring i populære geometriske figurer, et smukt og vovet farvespil, fedt materialevalg – og hvem har i øvrigt ikke brug for opbevaring, servering eller sortering? Kaleido kan bruges til det hele, og jeg er ganske enkelt begejstret.

HAY har egen butikker i Pilestræde 29-31 og Østergade 61 i København samt Rosenkrantzgade 24 i Aarhus. Se eventuelt mere på hay.dk.

Keramikeren
Anne Black, keramiker med eget brand, der sælges både i Danmark og udlandet.

Find mere boligstof på Facebook

Keramik for alle:

- Efter at have grublet meget, må jeg pege på Copenhagen Ceramics, som åbnede i 2012 i København. Hurra for at keramik er blevet noget, som alle kan have glæde af – ikke bare når det gælder brugskunst. Det er vigtigt at bruge tid på kunsten. Hos Copenhagen Ceramics repræsenterer en ny generation af kunstnere en platform for keramik og unika – en spændende efterfølger af Galleri Nørby.

Copenhagen Ceramics er en ny udstillingsplatform for den moderne, danske keramik. Adressen er Smallegade 46, baghuset, 2. sal, tv., 2000 Frederiksberg. Se eventuelt mere på copenhagenceramics.com.

Lampedesigneren
Tom Rossau, lampedesigner og – sammen med sin kæreste Sabina Michaëlis – indehaver af en lampe- og interiørbutik, som ud over Tom Rossaus lamper også forhandler internationalt møbeldesign og tilbehør under navnet Woonwinkel.

Strutskørter og højt hår:

- Kulturfestivalen Golden Days, der primært afvikles i Storkøbenhavn i september, havde i år også valgt at sætte fokus på 1950erne. Festivalen skal nævnes her, fordi den ikke bare forherligede strutskørter og højt hår, men gjorde en seriøs indsats for at introducere publikum til det ideologiske og kulturelle indhold i periodens stiludtryk og arkitektur.

Golden Days startede op i 1993 som en festival, der satte fokus på guldalderen i København. I 2002 flyttede dette fokus, så mange forskellige tidsperioder er blevet dækket. Se eventuelt mere på festival.goldendays.dk.

1950ernes æstetik:

- 2012 har været præget af et nostalgisk tilbageblik til især 1950ernes æstetik. Det har ført til relanceringer af mange smukke designklassikere, der længe har været ude af produktion, og Gio Pontis lænestol 153 fra 1953, som italienske Molteni&C har genopdaget, er et velkomment gensyn!

I Danmark forhandles italienske Molteni blandt andet af 3 Falke Møbler på Frederiksberg. Se eventuelt mere på 3falke.dk eller molteni.it.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.