Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Designerhjemmet må ikke være for perfekt

Marie Worsaae fra mode- og interiørfirmaet AIAYU sætter pris på høj kvalitet, udsøgte råvarer og naturlige materialer – og så skal tingene bruges og leves i. Det er tydeligt for enhver, der træder ind i hendes lyse og indbydende hjem på Nørrebro i København.

For nogle år siden slog Marie Worsaae stue og spisestue sammen til ét rum, hvilket hun nyder rigtigt meget. I den ene ende står et stort spisebord, som er lavet af planker fra det gamle Christiansborg. Over det hænger gamle gadelamper fra København. Bænken er snedkerlavet specielt til rummet og er en funktionel løsning, der giver mange siddepladser.
For nogle år siden slog Marie Worsaae stue og spisestue sammen til ét rum, hvilket hun nyder rigtigt meget. I den ene ende står et stort spisebord, som er lavet af planker fra det gamle Christiansborg. Over det hænger gamle gadelamper fra København. Bænken er snedkerlavet specielt til rummet og er en funktionel løsning, der giver mange siddepladser.

Beskriv dit hjem med tre ord?

Kvalitet, historie og varme

Hvorfor bor du som du gør?

Nogle ting sker over tid, og den røde tråd i indretningen kommer automatisk, når man har en kærlighed til det, man køber. Når man har den indstilling til de ting, man har i sit hjem, og man ser et hjem som en process, der skabes over tid, så tror jeg altid, at det vil harmonere, fordi man netop har det inde under huden.

Hvad er det allerførste du gør når du kommer hjem?

Som regel rydder jeg nok lige op, tænder et par stearinlys og sætter lidt musik på. Jeg elsker følelsen af, at hjemmet er beboet, enten ved at der er mennesker omkring mig derhjemme, eller ved at skabe en stemning. Selv om jeg er alene

Hvilket rum er dit yndlingsrum og hvorfor?

Det må være min stue/spisestue, som jeg for nogle år siden slog sammen til ét rum. Det var den bedste investering længe, og jeg har nydt, at der dermed ikke er et gennemgangsrum i mit hjem. Når jeg sidder og arbejder, er jeg ikke isoleret ind i en krog, men sidder i hele lejligheden. Det sætter jeg utrolig meget pris på, og i det hele taget egner jeg mig bedst til, at ting og rum bliver brugt. Her må endelig ikke være for perfekt og for stift. Folk skal føle sig hjemme. Jeg har aldrig forstået det med ’det fine porcelænsstel’, som kun kommer frem ved højtider, eller rum, der står stille og aldrig bliver brugt. Sådan er jeg ikke. Mine ting og mit hjem skal bruges og kunne tåle at blive brugt – og det kræver god kvalitet.

Hvad er du mest glad for i dit hjem?

At jeg ikke har genboer tæt på, og at jeg kan se himmelen og fornemme vejret.

Hvilken ting i dit hjem har størst affektionsværdi for dig og hvorfor?

Mit spisebord, fordi det har overlevet mange fantastiske fester, middage og øjeblikke, som det kun er blevet smukkere af. I det hele taget tror jeg, at jeg har ret mange ting af affektionsværdi i mit hjem, så det er faktisk svært at hive én bestemt ting ud.

Hvad er det bedste minde, du har fra dit hjem?

Det må være et kæmpe rustikt lerfad, jeg købte i Italien, som jeg slæbte hjem fra den mest fantastiske ferie med min veninde i sommer. Det minder mig om højt til loftet.

Hvad vil du aldrig have inden for din dør?

Dårlig kaffe, opvaskebalje og sparepærer, selv om det er meget politisk ukorrekt at skrive.

Hvad kunne du tænke dig at lave om i dit hjem?

Gangen skal snart have en ny farve, og så har jeg fået lyst til, at mine rum skal have en lækker Farrow&Ball-farve på væggene i stedet for de hvide rum.

Hvor flytter du hen næste gang?

Et lille byhus – med en terrasse til om sommeren og en pejs til om vinteren drømmer jeg om – måske endda jeg er heldig at få nogle dejlige naboer, som man kan lave nogle spontane middage med.

Se flere hjem i serien Mig og mit hjem

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.