Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Designerhjem uden overflødigt fyld

Lise Damsager Hansen er designer – og så er hun utrolig god til at rydde ting af vejen, som hun ikke bruger. Derfor er lejligheden på Østerbro enkel og ren i sin indretning.

Lise Damsager Hansen er produktdesigner og indehaver af designstudiet monamore, der primært beskæftiger sig med genren ’new nordic design’.
Lise Damsager Hansen er produktdesigner og indehaver af designstudiet monamore, der primært beskæftiger sig med genren ’new nordic design’.

Beskriv dit hjem med tre ord?

Æstetisk, hyggeligt og praktisk.

Se billederne:

Hvorfor bor du, som du gør?

Jeg kan ikke lide at have ting gemt af vejen alle mulige steder eller at have for mange ting omkring mig. Jeg kan godt lide at tage stilling til de ting, der omgiver mig, og hvis jeg ikke bruger dem mere – enten visuelt fordi jeg nyder at kigge på dem, eller i praksis fordi de er funktionelle – så bliver de givet væk eller kørt til genbrug. For mig giver det energi, at gamle ting ikke ligger og hober sig op. Derfor bor jeg nok meget enkelt og med få ting omkring mig, som har historie, og som jeg holder af.

Hvad er det allerførste, du gør, når du kommer hjem?

Kysser min kæreste og laver en kop te. Om sommeren sætter jeg mig ofte ud i gården og læser lidt, vander mine krydderurter eller sludrer lidt med naboen. Om vinteren lander jeg nok mere ved mit lille skrivebord i soveværelset.

Hvilket rum er dit yndlingsrum og hvorfor?

Badeværelset. Det er ikke noget særpræget eller spektakulært rum, og det trænger rigtig meget til en kærlig hånd, men det har utroligt smukke fliser med gul krakeleret glasur på væggene, som jeg godt kan lide at kigge på, og et rummeligt badekar, som jeg elsker at tage lange, varme bade i. Det bedste er at fylde karret med godt varmt vand og tænde stearinlys, og så bare ligge og tænke simple tanker i det lille rum.

Følg boligstoffet på facebook

Hvad er du mest glad for i dit hjem?

At der er højt til loftet og rummeligt. Selv om det er en stuelejlighed, føler jeg mig aldrig lukket inde og klemt.

Hvilken ting i dit hjem har størst affektionsværdi og hvorfor?

I stuen har jeg en stor gammel lænestol, som min far selv byggede, da jeg var helt lille. Den er bred nok til, at man kan sidde en voksen og et barn ved siden af hinanden i den. Og armlænene er så brede, at der kan stå store kopper te på dem. Så i den har jeg siddet mange mange gange sammen med min mor eller far og fået læst højt af bøger og drukket te. Den bliver stadigvæk flittigt brugt, når vi hygger i stuen.

Hvad er det bedste minde, du har fra dit hjem?

Det er supersvært at vælge noget ud, men jeg har rigtig mange glade minder om hyggelige aftener, hvor vi alle fire har lavet mad sammen. Vi kan godt lide at lave for eksempel græsk og japansk mad. Så laver vi overdådige måltider med mange retter og bruger lang tid på projektet. Nogle gange kan vi også finde på at lave børnefødselsdags-aften. Så pynter vi køkkenet op og spiser fiskepinde og regnbueis – sådan bare for sjov, selv om ingen har fødselsdag. Superhyggeligt!

Hvad har du senest købt til din bolig?

To Twist a Twill-plaider i uld af Tina Ratzer, en gul og en orange, dels fordi de bare er lækre plaider i god kvalitet til en absolut rimelig pris, dels fordi jeg synes, de er supermoderne i mønsterdesignet, hvor Tina har leget med den klassiske rombe-form. Plaiderne har nogle lækre farver, og det er en god måde at få farve ind i mit hjem, synes jeg.

Hvad vil du aldrig have inden for din dør?

Måske væg til væg-tæpper. Men i virkeligheden vil jeg sige, at der ikke er noget, jeg ikke vil have inden for min dør, for det er jo netop kernen af design, at alle produkter kan være rigtigt fine og spændende, bare de er velgennemtænkte og i god kvalitet. Så selv trivielle praktiske ting kan få nyt liv gennem godt design. Så bare det er smukt, har historie eller er superpraktisk, så vil jeg ikke sætte grænser.

Hvad kunne du godt tænke dig at lave om?

I vores andelsforening er vi ved at få lavet en stor grøn gård, som vores lejlighed ligger lige ud til. Derfor kunne vi rigtig godt tænke os at få lavet en stor glasdør og trappe ned til gården. I den forbindelse har vi talt om at inddrage et gangareal i køkkenrummet, så vi får et stort åbent køkken med udgang til gården. Det ville forstærke den centrale funktion, som vores køkken allerede har som socialt rum.

Hvor flytter du hen næste gang?

Næste gang jeg skal flytte, vil jeg rigtig gerne flytte til et sted med have. Jeg er glad for krydderurter og blomster og ville gerne kunne pusle om dem i en have. Jeg kan også godt lide, når jeg kan have en mere flydende overgang mellem ude og inde, at kunne være hjemme, selv om jeg er ude. Det er jeg ikke så vant til med at bo i en lejlighed i byen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.