Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Bolig med miks af loppefund og keramik

Keramiker Christin Johansson bor i en lærerbolig tilknyttet Kunsthøjskolen i Holbæk, hvor hun arbejder. Hjemmet er personligt indrettet med loppe- og genbrugsfund samt selvbyggede løsninger.

Den helt unikke reol i stuen har Christin Johanssons kæreste, Henrik Roloff, bygget til hende og alle hendes bøger. Fasanen er den første, som Henrik Roloffs morfar skød på Bornholm, da han var 16 år. Lampe-møblet hedder ’Sy knapper i din skjorte-bænken’ og er fra Christin Johanssons egen produktion fra udstillingen Bara Brunt i Stockholm i 2010.
Den helt unikke reol i stuen har Christin Johanssons kæreste, Henrik Roloff, bygget til hende og alle hendes bøger. Fasanen er den første, som Henrik Roloffs morfar skød på Bornholm, da han var 16 år. Lampe-møblet hedder ’Sy knapper i din skjorte-bænken’ og er fra Christin Johanssons egen produktion fra udstillingen Bara Brunt i Stockholm i 2010.

Beskriv dit hjem med tre ord?

Mix, personligt, genbrug.

Billedserie: 

Hvorfor bor du, som du gør?

Jeg arbejder på Kunsthøjskolen i Holbæk, og derfor har vi valgt at bo her i byen. Vi har indrettet os med mange loppe- og genbrugsfund blandet med ting, jeg selv har lavet. Vi ønsker ikke at bruge mange penge på møbler, men gerne meget tid ...

Hvad er det allerførste, du gør, når du kommer hjem?

Siger hej til mine børn.

Hvilket rum er dit yndlingsrum og hvorfor?

Det kommer an på, hvad jeg vil lave. Hvis jeg skal slappe af, så er det klart stuen i sofaen eller foran pejsen.

Hvad er du mest glad for i dit hjem?

Det er selvfølgelig først og fremmest vores børn og dyr, men af mere materielle ting, så værdsætter jeg virkelig, at der er pejs og terrasse. Jeg kan også rigtigt godt lide den reol i stuen, som min kæreste har bygget til alle mine bøger. Konstruktionsmæssigt er jeg mest glad for løsningen, hvor tv'et sidder på en arm inde i det gamle skab i stuen, så det kan gemmes væk, når det ikke er i brug. Der findes ikke noget grimmere end en stor fladskærm på væggen, synes jeg.

Hvilken ting i dit hjem har størst affektionsværdi og hvorfor?

Det er nok maleriet, som jeg har fået fra min morfar, og som hængte hjemme ved dem. Jeg kan huske det, fra da jeg var lille, og jeg syntes, at kvinden på billedet var noget af det smukkeste, jeg nogensinde havde set. Nu siger mine børn, at det ligner mig ...

Facebook: Mere livsstil og bolig

Hvad er det bedste minde, du har fra dit hjem?

Det var godt nok ikke i denne lejlighed, men i en anden bolig på skolen, hvor jeg fødte vores datter på badeværelset i 2008. En god stund i denne lejlighed var jule- aftens-morgen i år, hvor hele familien vågnede foran pejsen.

Hvad har du senest købt til din bolig?

Kanariefuglene, som var et leftover fra min seneste udstilling.

Hvad vil du aldrig have inden for din dør?

Det er klart det store fladskærms-tv på væggen eller lysstofrør i loftet.

Hvad kunne du godt tænke dig at lave om?

Jeg er i gang med at udtænke et værksted her i mit hjem, så det skal jeg snart i gang med at indrette. Og så skal børnene have vores soveværelse, så vi skal flytte vores seng op på kontoret.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.