Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Årets Arne'r hylder arkitektur i Ørestaden

Årets Arne - opkaldt efter Arne Jacobsen - er netop uddelt for arkitektonisk nytænkning i København. Store Arne gik til Ørestad Skole og Bibliotek. Lille Arne til projektet Øerne ligeledes i Ørestad.

Ørestaden kan bryste sig af at være indehaver af begge de to Arne-priser, som netop er blevet uddelt af Arkitektforeningens lokalafdeling i København i forbindelse med Akademisk Arkitektforenings nytårskur.

Ørestadens cirkulære broer skabt i træ, så de danner små øer, og de farverige, dynamiske facader på Ørestad Skole og Bibliotek skulle nemlig vise sig at være det helt store hit indenfor arkitektonisk nytænkning i København.

Årets Arne er en pris, der uddeles hvert år af af Akademisk Arkitektforening og er opkaldt efter Arne Jacobsen. Prisuddelingen har to priser, som hver hædrer arkitekter og andre personligheder, som understøtter arkitektonisk nytænkning i hovedstaden. Den ene pris, Store Arne, tilfaldt i år Ørestad Skole og Bibliotek, som er tegnet af KHR arkitekter og Bisgaard Landskabsarkitekter. Et ikke helt tilfældigt valg, forklarer Arkitektforeningens lokalafdeling i København, som står bag prisen.

»Ørestad Skole og Bibliotek tilhører en lille gruppe af bygninger i Ørestad, som tilfører stedet mening og liv på samme tid. Skolen er både en arkitektonisk oplevelse, et offentligt tilgængeligt sted og et inspirerende bevægelsesapparat.«

Arkitekterne bag Ørestad Skole og Bibliotek siger om prisoverrækkelsen: 

»En offentlig bygning, i særdeleshed en folkeskole og bibliotek, skal kunne stå som reference og standard for, hvad fællesskabet kan tilbyde og give inspiration fremadrettet. Og netop derfor er vi rigtig stolte og glade for den betydningsfulde anerkendelse og rare rygstød, det er, når vores kollegaer udmærker Ørestad skole og bibliotek som værdigt til at repræsentere vores fag,« siger Mikkel Beedholm, arkitekt MAA, partner hos KHR Arkitekter.

Lille Arne Den anden pris ved Arne-prisen-overrækkelsen, Lille Arne, gik i denne omgang til ORT – Open Team Research, for deres øer i Ørestaden. Arkitektforeningens lokalafdeling i København begrunder valget således:

»Øernes placering som broer over den lange nord-sydgående kanal under metroen kaster tryllestøv over rummet i højbanen – og det er ikke før gjort med samme enkle og funktionelt indlysende greb som lige her. Endeligt nogle ordentlige ”snurrebasser” i byrummet, som bryder med rigide linjer, og som giver det døde vandspejl nye muligheder for oplevelser.«

Facebook: Følg bolig og livsstilstoffet

Også ORT er glade for prisen, som føjer dem til en bestemt liga indenfor dansk arkitektur:

»Som ung tegnestue er vi meget beærede over at modtage Lille Arne-prisen for Øerne i Ørestad. Det er betydningsfuldt for os at få den anerkendelse fra arkitektbranchen og blive bekræftet i de tanker, visioner og det arbejde, der ligger bag. For os er Øerne først og fremmest en ambition om at tilføje et ekstra lag til Ørestad og skabe et bedre byrum,« siger Klaus Rasmussen, arkitekt MAA, partner hos ORT.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.