Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Året der gik i boligens tegn

Boligen markerer årsskiftet med en årskavalkade - her kan du genopfriske årets gang i boligen.

- Med opslagstavlen glemmer jeg ikke alle de personlige ting. Dem, der i virkeligheden gør mig glad. Sådan sagde den grafiske designer Sabine Brandt om hendes personlige væg, da vi blev inviteret indenfor i april.
- Med opslagstavlen glemmer jeg ikke alle de personlige ting. Dem, der i virkeligheden gør mig glad. Sådan sagde den grafiske designer Sabine Brandt om hendes personlige væg, da vi blev inviteret indenfor i april.

MARTS

Mens foråret stadig var helt spædt, besøgte vi designer og keramiker Gry Fager, der går meget op i ikke at lukke ligegyldige ting ind i sit hjem. Tingene skal bruges, ellers giver de ingen mening, siger hun.

APRIL

- Med opslagstavlen glemmer jeg ikke alle de personlige ting. Dem, der i virkeligheden gør mig glad. Sådan sagde den grafiske designer Sabine Brandt om hendes personlige væg, da vi blev inviteret indenfor i april.

Billedserie: 

Boligen vil gerne inspirere alle jer til at udvikle og personliggøre jeres hjem. I april kiggede vi på, hvordan man kan bruge farver i sit hjem, og én af ideerne var denne trappe, hvor et enkelt trin er malet i en anden farve end de andre.

MAJ

Boligen tager ud til de største designmesser i hele Europa, så vi ved, hvad der rører sig ude i designverden, og hvilke trends der er på vej til Danmark. I maj var vi på verdens største møbel- og designmesse i Milano, hvor de dyre bilmærker havde sneget sig ind og blandet sig med de nye design. Her er det Kvadrats specialudstilling

Bæredygtighed er nok en tendens, der er kommet for at blive i designbranchen. Vi kiggede nærmere på det bæredygtige design i maj og fortalte blandt andet historien om Mill Table fra Mater Design. Bordet er skabt af genbrugstræ fra gamle møller i Indien og produceret derude for at spare på CO2en fra fragten.

JUNI

Vi går også gerne i haven i Boligen, og i juni kunne vi fortælle, at haven var gået i sort. Den mørke nuance, som længe havde været populær i indretningen indendørs, var rykket udenfor, hvor den gav god kontrast til havens øvrige mere bløde og organiske elementer.

I juni måned gik Boligen også helt til tops. I bogstaveligste forstand, da vi besøgte nogle af de mange tagboliger, der skyder op i hovedstaden i disse år.

Find mere stof om boligen på Facebook

JULI

Mens mange andre holdt sommerferie, tog Boligen ud i sommerlandet og besøgte en række arkitekter i deres egne ferieboliger. Den ene var Gitte Andersen, som sammen med sin familie har forvandlet to gamle togvogne til et personligt og helt unikt sommerhus i Havnsø.

AUGUST

Det blev Trip Traps Nomad-reol, der løb med årets Formland-pris, som uddeles på Formland Messen hvert år. Reolen blev præmieret både for sin form og fleksibilitet.

Det er ikke så tit, at Boligen arbejder med vaskeægte sportsstjerner, men det skete i august, da vi besøgte badmintonspilleren Mathias Boe, som netop var vendt hjem til sin nyrenoverede lejlighed på Frederiksberg fra OL i London – med en fin sølvmedalje, som vi fik lov at røre ved ...

SEPTEMBER

Da efteråret bankede på, var Boligen på husholdningselektronik-messe i Berlin, hvor vi blandt andet besøgte Bodums stand og så deres nye produkter til køkkenbordet – og blev meget klogere på kaffebrygning.

SEPTEMBER

Helena Rohner er ærkespansk, men hendes designopvækst er dansk, og derfor har hun også selv efterhånden skabt en del design for danske firmaer. Vi mødte hende, da hun præsenterede sit nye børnestel for Georg Jensen

Lamper af gamle papkasser. Det lyder måske lige Georg Georgløs- eller hippie-agtigt nok, men ikke når det er den amerikanske designduo Graypants, der står bag, og i september imponerede de os med deres smukke, skulpturelle lamper af netop pap.

I september var vi også på en del besøg ude i Københavns nyeste bydel, Ørestaden, for at kigge på arkitektur og finde ud af, om der overhovedet er liv derude. Vi besøgte blandt andet den psykologistuderende Stephanie Schou, som bor på Tietgenkollegiet og var vild med den gode plads og arkitekturen i bydelen.

NOVEMBER

For godt et år siden købte Knud Erik Hansen, der er administrerende direktør for Carl Hansen & Søn, det traditionsrige Rud. Rasmussens Snedkerier på Nørrebro. Et køb foretaget udelukkende med hjertet og for at bevare den gamle ånd, der findes i baggården på Nørrebrogade.

Vi kan godt lide traditioner på Boligen. Men vi kan også godt lide at bryde dem lidt engang imellem. Så da det var tid til at tænke på, hvordan årets adventskrans skulle se ud, så fandt vi frem til dekoratør Jane Creutzberg, som viste os, hvordan man kunne lave kransen af gamle cykelslanger.

DECEMBER

Kan man presse en syvværelses lejligheds funktioner ind på bare ni kvadratmeter? Ja, hvis man spørger de to specialestuderende fra Aalborg Universitets Arkitektur- og Design-linje, Line Hoff og Lea Klaaborg, så kan man godt. De har på papiret skabt et folde ud-hjem, som fordrer til det enkle liv, hvor man bruger byen meget.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.