Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Mig & mit hjem

Under himlen med udsigt til byens tage

Anders Stensbøl Christiansen forhandler italienske rumdufte og porcelæn, og så er han et rigtigt bymenneske – en ’city rat’, som han selv beskriver det – og hans lejlighed ligger da også lige midt i den allerhektiske del af København.

45 kvadratmeter ren ude-luksus lige midt i København. Det er intet under, at tagterrassen er Anders Stensbøl Christiansens – og vist også den engelske bulldog Ottos – yndlingsrum i hjemmet. De store hvide lounge-puder er fra Karmameju.
45 kvadratmeter ren ude-luksus lige midt i København. Det er intet under, at tagterrassen er Anders Stensbøl Christiansens – og vist også den engelske bulldog Ottos – yndlingsrum i hjemmet. De store hvide lounge-puder er fra Karmameju.

Billedserie:

Beskriv dit hjem med tre ord?
Enkelt, maskulint og bevidst.

Hvorfor bor du, som du gør?
Under min opvækst har jeg altid boet i hus 10-15 km uden for København, men da jeg fyldte 20 år, flyttede jeg til Østerbro. Siden har jeg været en ’city rat’. Jeg elsker at mærke byens puls og bruger byen meget. Det bliver helt fantastisk, når Ny Nørreport-projektet og Israels Plads uden for min hoveddør er færdigt.

Hvad er det allerførste, du gør, når du kommer hjem?
Når jeg træder ind ad døren, så laver Otto sin obligatoriske indianerdans af glæde, så de første fem minutter er altid helliget leg med ham. Har godt nok renset mange jakkesæt efterhånden på den bekostning.

Hvilket rum er dit yndlingsrum?
Yndlingsrummet i lejligheden er uden tvivl uderummet. Der er sol hele dagen, så hvis vejret tillader det, tilbringes jeg mange weekender der – under himlen med udsigt til byens tage.

Hvad er du mest glad for i dit hjem?
Det er nok mit Morten Voss-barbord støbt i beton. Det er det naturlige omdrejningspunkt. Når jeg er alene og arbejder, spiser morgenmad eller har gæster, så skaber det et naturligt samlingspunkt. En sidegevinst ved, at det er lavet i ubehandlet beton er, at det med tiden får det mere og mere patina og mærker af tidens gang.

Hvilken ting i dit hjem har størst affektionsværdi og hvorfor?
Budweiser-maleriet af den franske pop art-kunstner Philippe Huart. Det købte jeg, lige efter jeg mistede min far for otte år siden. Det var under en tur til Paris, hvor jeg tilfældigt kom forbi Galleri Magda Danysz. Straks jeg så det, fængede det mig og åbnede min interesse for pop art og det unikke ved kunst.

Se mere bolig og livsstil på facebook

Hvad er det bedste minde, du har fra dit hjem?
Mit minde er blevet ELIGOs Cristalinasdufte, som jeg nu distribuerer i Norden. Det hele startede med en ferietur til Alicante. Duftene var bare helt specielle og delikate, og derfor satte det mig i gang med en helt ny branche, som nu også er udvidet med superlækkert porcelæn og olier til mad fra italienske Galateo & Friends.

Hvad har du senest købt til din bolig?
Min seneste anskaffelse til hjemmet er et sæt gamle boksehandsker af læder fundet på et loppemarked i New York. Fascinerende at tænke på, hvis de kunne fortælle historier. De har nok brækket en tud eller to, siden deres fødsel i starten af 80erne. Jeg elsker møbler og tilbehør, der fortæller en historie og er unikke på deres helt egen måde.

Hvad vil du aldrig have inden for din dør?
Fyrretræsmøbler og ting uden sjæl.

Hvad kunne du godt tænke dig at lave om?
Kunne enormt godt tænke mig to rum mere og rytterlys gennem vinduer i loftet. Er det for meget at forlange?

Hvordan er dit forhold til dine naboer?
Jeg har et enormt godt forhold til min nabo, hvilket er alfa og omega, når man bor i lejlighed i byen. Vi er de eneste i bygningen udover erhvervslejemålene, så vi nyder, at vi stort set kun har hinanden at tage hensyn til.

Hvor flytter du hen næste gang?
Ingen tvivl om, at min ultimative drøm er en taglejlighed i Tribeca i New York.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.