Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Svenskernes dagligliv er kommet på virtuelt designmuseum

På museets første online udstilling kan man fra hele verden opleve svensk design, som det figurerer i almindelige svenskeres liv.

Huset her er en del af den første udstilling på det svenske onlinemuseum. Det er tegnet af Kolman Boye Architects i samarbejde med arkitekt Tove Fogelström. Foto: Swedish Design Museum by Visit Sweden
Huset her er en del af den første udstilling på det svenske onlinemuseum. Det er tegnet af Kolman Boye Architects i samarbejde med arkitekt Tove Fogelström. Foto: Swedish Design Museum by Visit Sweden

Hvem siger, at et museum nødvendigvis skal være et fysisk rum? Ikke svenskerne. Vores naboland har nemlig netop lanceret et helt nyt designmuseum – kun på nettet.

Udstillingerne i cyperspace vil være skiftende, men vil altid have fokus på at give besøgende et indblik i den svenske livsstil og de designgenstande, som svenskerne omgiver sig med i dagligdagen.

Det utraditionelle museum kan besøges på swedishdesignmuseum.com, og den første udstilling med titlen ’Live from Sweden’ viser otte unikke designobjekter gennem live streaming og video.

»Udstillingen 'Live from Sweden' lader besøgende få et glimt af svenske designobjekter, hvor de bliver brugt af almindelige mennesker som en del af deres hverdag. Objekter, der er designet til at blive brugt og genbrugt - ikke sat på piedestal eller låst inde bag glas,« forklarer Jennie Skogsborn Missuna, Chief Experience Officer i Visit Sweden, som står bag det nye designmuseum.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.