Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sjællændere giver mindre rabat på huse

Hussælgerne i Region Sjælland giver den mindste rabat i landet. Her er nedslagene faldet 6,6 pct. det seneste år, og vil du købe i for eksempel Køge Kommune, er rabatten faldet endnu mere.

Køber du hus på Sjælland, skal du ikke forvente at få meget i rabat.
Køber du hus på Sjælland, skal du ikke forvente at få meget i rabat.

Er det afgørende for dig at få en stor rabat på det hus, du køber, bør du overveje, om det er en god ide at købe i Region Sjælland. Her falder nedslaget nemlig meget mere end i resten af landet.

Alene den seneste måned er nedslaget faldet med 6,1 pct., og i forhold til samme tidspunkt sidste år er det nu 6,6 pct. lavere. Det viser Boligsidens Markedsindeks for februar måned.

»Nedslaget i priserne er faldet mere i Region Sjælland end i resten af landet, og det skyldes en kombination af, at sælgerne er blevet bedre til at prissætte deres huse realistisk, og at de høje priser i København skubber flere interesserede købere længere væk fra hovedstaden,« siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Det drastiske fald i nedslaget vil kunne mærkes på køberens pengepung. Især i Køge Kommune hvor nedslaget er faldet med godt 32 pct. det seneste år. Det betyder, at du får 27.600 kr. mindre i rabat på et hus på 150 kvm, hvis du køber i dag fremfor for et år siden.

Største fald i nedslag på villa og rækkehuse det seneste år i Region Sjælland (i pct.):
1. Køge Kommune 32,1 pct.
2. Vordingborg Kommune 29,3 pct.
3. Faxe Kommune 19,9 pct.
4. Odsherred Kommune 18,7 pct.
5. Lejre Kommune 18,1 pct.

 

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.