Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Singlerne flytter ud af København

Selv om antallet af aleneboende stiger i hele Danmark, gælder tendensen ikke for hovedstaden, hvor få har råd til at bo alene.

Flere og flere danskere bor alene - men ikke i København.
Flere og flere danskere bor alene - men ikke i København.

Siden 1986 er der blevet knap 300.000 flere husstande med kun en person, viser tal fra Danmarks Statistik, men København har i samme periode ikke fået flere singlehusstande. Hovedstadens høje boligpriser har ifølge ejendomsmæglerkæden Nybolig fået de københavnske singler til at forlade byen.

»De københavnske boligpriser har i mange år været en del højere end resten af landet, samtidig med at der generelt har været knaphed på især små boliger, som typisk henvender sig til enlige. Derfor har en af løsningerne været at dele bolig, hvis man ikke ønskede at flytte fra byen,« siger Thomas Hovgaard, som er relationschef hos Nybolig.

I stedet er det provinsen, der i løbet af de senere år har oplevet et singleboom.

»Det er alt andet lige lettere at skaffe en bolig i Sydjylland eller Sydvestsjælland, som er til at betale med en indkomst, end det er i København, hvor en toværelses lejlighed typisk koster to mio. kr. eller mere. For det beløb kan du i andre dele af landet købe et mindre landsted,« siger Thomas Hovgaard.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.