Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Salget af huse stiger på landsplan

I de første 10 måneder af 2017 er salget af huse steget med 10 pct. i forhold til samme periode sidste år. Salget i København stagnerer.

Det er bl.a. i kommuner som Ishøj, Vallensbæk og Høje-Taastrup, at hussalget er steget i oktober måned. Arkivfoto
Det er bl.a. i kommuner som Ishøj, Vallensbæk og Høje-Taastrup, at hussalget er steget i oktober måned. Arkivfoto

Der er blevet solgt rigtig mange huse i oktober, viser Boligsiden.dk’s netop offentliggjorte tal for handlede boliger for den senest afsluttede måned. Salget i årets første 10 måneder er 10 pct. højere end i samme periode sidste år.

»Det er overraskende, at salget i oktober er højere end i september og på niveau med august. Det er atypisk for årstiden, og det gør, at salget nu er steget så meget, at det ligger 10 pct. højere end sidste år,« siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Salg i København stagnerer

Stigningen sker på baggrund af et øget salg i kommuner som Ishøj, Vallensbæk og Høje-Taastrup. Samtidig stagnerer salget i København, der kun oplever en stigning på meget få handler.

»Husene i København er rigtig dyre, og er man fast besluttet på, at det skal være hus og have, så er man ofte også indstillet på, at det ikke skal være midt i byen. De høje priser i København presser køberne ud til omegnskommunerne, så stigningen derude er en logisk følge af udviklingen,« siger Birgit Daetz.

Uden for Sjælland er de største kommunale stigninger i antallet af hushandler på Bornholm, i Svendborg og i Fredericia.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.