Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Salg af ejendomme på landet er eksploderet

Salget af landejendomme er steget med 80 pct. fra 2011 til 2016.

Salget af danske landejendomme er steget med 80 pct. fra 2011 til 2016.
Salget af danske landejendomme er steget med 80 pct. fra 2011 til 2016.

Er du vild med duften af bark, og har du brug for plads omkring dig, så er du formentlig en af dem, der kunne være interesseret i at bo i en landejendom. Og det er du langtfra alene om, for efter nogle dårlige år omkring finanskrisen er landejendomme blevet populære igen.

I 2016 blev der solgt 1.239 landejendomme. Det er lidt flere end sidste år og 80 pct. flere end i 2011. Forsigtigheden der herskede på markedet for landejendomme under finanskrisen har altså helt sluppet sit tag i salget. Og det er du langtfra alene om, for i 2016 blev der solgt 1.239 landejendomme. Det er lidt flere end sidste år og 80 pct. flere end i 2011. Finanskrisen har altså helt sluppet sit tag i salget af landejendomme.

Salget holder niveau

»Det er positivt for boligmarkedet som helhed, når der er gang i salget af mange forskellige boligtyper på samme tid. Derfor er det også positivt at se, at salget af landejendomme holder det høje niveau fra 2015, der var det første rigtig gode år efter finanskrisen, og sammenlignet med årene i starten af 10erne har salget af landejendomme været rigtig flot,« siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Midtjyderne er dem, der tilsyneladende er gladest for natur og landlig idyl. I hvert fald er 353 af de 1.239 landejendomme solgt i Region Midtjylland. 41 af disse blev solgt i Silkeborg Kommune, der lægger sig ind på en delt førsteplads på listen over flest solgte landejendomme i 2016. Silkeborg deler førstepladsen med Brønderslev Kommune.

Læs mere: Dyre boliger bliver revet væk i København

Læs mere: Kunstige blomster er hippe igen

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.