Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Guide til det perfekte i det uperfekte:

Sådan bliver dit hjem »wabi sabi«

Den japanske indretningstrend wabi sabi hylder det perfekte i det uperfekte, det ydmyge og det autentiske. Tendensen går smukt i spænd med den nordiske stil, men tager den et nøk længere mod det ægte og det nedtonede.

Lad være med at smide ud, men lad i stedet dine ting leve videre med den patina, de får igennem livet. Fotos: PR
Lad være med at smide ud, men lad i stedet dine ting leve videre med den patina, de får igennem livet. Fotos: PR

Intet varer evigt, intet er nogensinde færdigt og intet er perfekt. Det er nogle af grundprincipperne i wabi sabi, og i praksis betyder det, at du skal lade tingene leve videre med skrammer og patina, som netop i deres uperfekthed bliver smukkere og mere ægte.

1. Hold dig til naturens egne materialer

Naturlige materialer er i centrum, og det gælder alt i indretningen. Bomuld, hør, uld, læder, træ i alle afskygninger, ler, keramik. Det afgørende er, at materialerne har en sanselig stoflighed, som ikke er prangende.

2. Hyld det ydmyge og autentiske

Det ydmyge skal i denne kontekst forstås som ting, der er ærlige og ikke udgiver sig for at være andet, end de er. Svulstige dekorationer og prangende detaljer er ikke-eksisterende i wabi sabi, hvor funktionaliteten og kvaliteten er dominerende. Det autentiske refererer til, at man godt må kunne se, at tingene er skabt af naturlige materialer, som i sagens natur har særkender, der med tiden giver patina.

3. Ryd op og ryd ud

For at give plads til de ting, der betyder noget for dig, skal du rydde ud i alt andet. Wabi sabi skaber ro i hjemmet og dermed også i hovedet, og det kræver, at alt rod skal væk.

4. Gå efter neutrale, nedtonede farver

Grå, brune og beige toner, som spiller sammen på en harmonisk måde, er smukke sammen med træ og metal, som er dominerende i wabi sabi-stilen.

Forhandlere:

Se eksempler på wabi sabi-stilen i galleriet herunder:

Bænk i gammelt træ fra jernbaner i Indonesien L180 cm fra Muubs, 5.995 kr.
Bænk i gammelt træ fra jernbaner i Indonesien L180 cm fra Muubs, 5.995 kr.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.