Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nu falder prisen på ejerlejligheder

Efter en lang periode med stigninger er prisen på ejerlejligheder faldet for første gang i 15 måneder.

Ejerlejlighedspriserne i Region Midtjylland – herunder Aarhus – er faldende. Foto: IK’s/Flickr
Ejerlejlighedspriserne i Region Midtjylland – herunder Aarhus – er faldende. Foto: IK’s/Flickr

De seneste mange måneders prisstigninger på ejerlejligheder har gjort kritikere nervøse for endnu en boligboble, særligt på det københavnske marked, hvor der er rift om boligerne.

Men nu ser priserne ikke blot ud til at stagnere, vi ser også et lille fald på 0,2 pct. på landsplan. Det viser en opgørelse over salgspriser på handlede ejerlejligheder i november måned.

Prisdyk i Aarhus

Det største dyk finder vi i Region Midtjylland, hvor priserne er faldet 1,4 pct. Udviklingen er primært påvirket af faldende priser i Aarhus. Omvendt holder priserne niveau i Region Hovedstaden, hvor der er tale om en ganske lille stigning på 0,1 pct. siden oktober måned. Det betyder, at ejerlejlighedskøberne i regionen i gennemsnit betalte 35.645 kr. for en enkelt kvm i november.

»Selv om vi ser et lille fald på landsplan, befinder vi os stadig på et markant højere niveau end på samme tidspunkt sidste år. Helt konkret taler vi om en prisstigning på 9,4 pct. henover det seneste år, og at de løbende stigninger nu ser ud til at bremse op, er positivt i forhold til risikoen for en overophedning,« siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.