Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nordsjælland har danmarksrekord i hurtige hussalg

Salgstiden på villaer og rækkehuse i Nordsjælland er faldet med 8,2 pct. det seneste år. Det går hurtigt i Halsnæs og Fredensborg.

I Nordsjælland sælger husene som varmt brød. På billedet ses parken ved Louisiana i Humlebæk. Foto: Guillaume Baviere.
I Nordsjælland sælger husene som varmt brød. På billedet ses parken ved Louisiana i Humlebæk. Foto: Guillaume Baviere.

Huse i Nordsjælland bliver solgt på 124 dage – godt fire måneder. Det viser Boligsidens Markedsindeks. Salgstiden i det nordsjællandske er det seneste år faldet med 8,2 pct. og dermed ligger Nordsjælland væsentligt under den gennemsnitlige salgstid for hele landet på 187 dage.

»Salgstiden er faldet meget i København og i de kommuner, der ligger tættest på hovedstaden. Nu ser vi så, at det er kommuner som Halsnæs og Fredensborg, der trækker salgstiden ned. Det er dels et udtryk for, at det, der sker i København, smitter af på Nordsjælland, men det sker også, fordi Nordsjælland kan noget særligt i sig selv, og fordi foråret trækker flere købere til,« siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Furesø allerhurtigst

Mens salgstiden i Halsnæs og Fredensborg er faldet med mellem 24 og 37 pct. det seneste år, så den nu er på henholdsvis 116 og 104 dage, er det stadig Furesø, der har den korteste nordsjællandske salgstid. Her sælges huse i gennemsnit på 93 dage – godt tre måneder. På landsplan har Vallensbæk Kommune den korteste salgstid. Her bliver huse i gennemsnit solgt på 66 dage.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.