Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Moderne bolig med grøn energi

Det er en skrøne, at æstetik og miljøvenlig energi ikke kan forenes. Det moderne kubistiske hus anvender solenergi til opvarmning, men sådan var det ikke tænkt oprindeligt.

»De meget stramme linjer i huset lægger også op til en indretning, der ikke skal være for romantisk. Derfor er vi bevidst gået efter møbelklassikere, abstrakt kunst, moderne belysning og ikke for meget pynt,« forklarer ejerne.
»De meget stramme linjer i huset lægger også op til en indretning, der ikke skal være for romantisk. Derfor er vi bevidst gået efter møbelklassikere, abstrakt kunst, moderne belysning og ikke for meget pynt,« forklarer ejerne.

»I dag er et hus som dette ikke et særsyn, men da det blev bygget i midten af 1990erne, var det ultramoderne,« fortæller ejerne, Heidi og Allan Flindt.

Se flere fra billeder fra huset i galleriet til højre

Arkitektfirmaet arcrum tegnede huset til den tidligere ejer på en grund, der var udstykket fra en af naboparcellerne. Adressen er en af de attraktive veje mellem Strandvejen og Øresund i Hellerup. Villaen er muret og filtset med hvid indfarvet mørtel. Vinduerne er placeret og proportioneret, så der opstår spændende dagslysindfald og såkaldt styrede kig mod udsigten.

Læs også:
Familien i klimahuset
Lykken var et parcelhus fra 1960
Moderne indretning i klassisk herskabslejlighed

»Ifølge arkitekterne skal huset ses som et nutidigt bidrag til den arkitektoniske mangfoldighed i området,« forklarer ejerne. Huset kan da også bryste sig af at være præmieret af Gentofte Kommune for smukt byggeri samt at have været med på arkitekturudstillingen New Waves i Brasilien, New Zealand, Australien og Danmark.

De i alt 243 kvadratmeter er fordelt på tre plan. Allan og Heidi deler huset med de to teenager børn på 16 og 13 år. Man ankommer til midterste etage, hvor to teenageværelser, et badeværelse og et påklædningsværelse er placeret. Det flotte indvendige trappeforløb fører til øverste etage med stue og forældreafsnit samt til nederste etage, hvor et kontor, et bryggers og et imponerende stort køkkenalrum er placeret. Sidstnævnte har direkte adgang til den nedgravede terrasse, hvor høje og dybe trin dels sikrer læ, dels fungerer som trappe til den veltrimmede græsplæne, der omkranser huset.

»De meget stramme linjer i huset lægger også op til en indretning, der ikke skal være for romantisk. Derfor er vi bevidst gået efter møbelklassikere, abstrakt kunst, moderne belysning og ikke for meget pynt,« forklarer ejerne.

Allan Flindt, der ejer firmaet Termotek, udskiftede sidste år husets eksisterende varmesystem med termodynamisk solenergi.

»I 2008 læste jeg en avisartikel om et firma i den nordvestspanske region Galicien, der havde fået succes med sine termodynamiske solpaneler, fordi de fungerede i alt slags vejr,« forklarer Allan Flindt, som straks rejste til Spanien for at høre om mulighederne for at blive distributør i Skandinavien.

 »Man kan godt sige, at jeg brugte mit eget hus som prøveklud, for det var et af de første steder, hvor vi monterede termodynamiske solpaneler i Danmark. I første omgang har vi installeret et system, der kan opvarme alt vores brugsvand, men næste etape er at udvide systemet, så det også klarer rumopvarmningen,« fortæller Allan Flindt, der er godt tilfreds med den håndgribelige besparelse, han har opnået som følge af den miljørigtige energiomlægning.

Fakta om solpaneler

Det varme vand til husets beboere sørger to solpaneler monteret på taget for. Pris: 100 kr. om måneden.

Det tager mellem tre og fire timer at varme en tank på 300 liter op.

Udgiften til installationen har været på kr. 55.000.

Termodynamiske solpaneler kan bruges til opvarmning af brugsvand, rumopvarmning og opvarmning af swimmingpools.

Princippet er udviklet af den franske videnskabsmand Nicolas Carnot.

Systemet kan tilsluttes og opvarme fra 200-6.000 liters vandbeholdere. Panelerne måler to meter i længden og 80 cm i højden. De er cirka to cm tykke. Vægten er otte kg pr. panel, som let kan installeres på alle tage eller facadevægge. Panelerne virker hele døgnet og i alt slags vejr ned til -5C. Er temperaturen under -5C sætter en el-varmer i gang. Panelerne er blevet gennemtestet hos Teknologisk Institut.

Læs mere på: www.termotek.dk

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.