Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mild vinter giver plus på varmekontoen

Det milde vejr i 2014 har betydet, at behovet for energi til opvarmning har været ekstraordinært lavt og har sat ny bundrekord. Ifølge Teknologisk Institut kan boligejere spare op til 20 pct. på regningen.

Plus på varmekontoen.
Plus på varmekontoen.

Det generelt milde vejr i 2014 kommer klart til at afspejle sig på forbrugernes varmeregninger. Udgifterne til opvarmning i hele 2014 bliver 20 pct. lavere end sidste år, og det bør udmønte sig i væsentligt lavere udgifter til varmeregningen,« udtaler sekretariatsleder Jens Chr. Sørensen, Teknologisk Institut.

Teknologisk Institut har gjort antallet af såkaldte graddage op og bruger det til at lave deres beregning. Nu er graddage ikke et begreb, man hører hver dag, men det dækker over et mål for, hvor koldt det har været, og hvor meget energi der skal bruges til rumopvarmning.

Der er et graddagetal for en normalmåned og et normalår – og dermed kan man sammenligne graddagetallet for 2014 med et normalår. Tommelfingerreglen er faktisk ganske enkel: Et lavt tal betyder et lavt behov for energi til rumopvarmning, og det bør give en lavere regning.

Og for 2014 gælder det, at graddagetallet er 27,7 pct. lavere end et normalår – og faktisk er det det laveste Teknologisk Institut endnu har målt, siden de startede opgørelserne i 1936.

»De faldende graddage betyder, at der skal bruges mindre energi til opvarmning. For et gennemsnitlig parcelhus bliver besparelsen på 3.500 kr., mens en gennemsnitlig lejlighed vil spare måske i størrelsen 2.500 til 3.000 kr. på opvarmning i 2014. Men for lejligheder og etageboliger kan der dog være store variationer på grund af faste udgifter til varmeforsyningen,« kommenterer Jens Christian Sørensen i en aktuel pressemeddelelse fra Teknologisk Institut.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.