Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mig og mit hjem: »Pludselig stod jeg her og blev forelsket«

Cand.jur. og de riges ejendomsmægler, Jan Fog, faldt for et hus, han skulle vurdere og endte med at købe det selv.

Bassethunden Hannibal må alt og tager sig her en slapper i sofaen, som fulgte med i købet. Det var stuen, som Jan Fog faldt for, da han så huset første gang, og det er stadig hans yndlingsrum.
Bassethunden Hannibal må alt og tager sig her en slapper i sofaen, som fulgte med i købet. Det var stuen, som Jan Fog faldt for, da han så huset første gang, og det er stadig hans yndlingsrum.

Hvorfor bor du som du gør?
Jeg blev forelsket i huset, da jeg var ude at vurdere det for den daværende ejer i 1984. Det var stuen, jeg faldt for. Det er en af de smukkeste stuer, jeg har set. Den er stor med højt til loftet. Ud mod terrassen er der tre store franske døre med buer ovenover på stribe og en ud mod vandet. Der er også en smuk pejs og en fantastisk stukkatur. Dengang boede jeg i et hus, som jeg troede, at jeg aldrig skulle flytte fra. Et moderne præmieret hus, og pludselig stod jeg i den her store, gamle klods på 450 kvadratmeter og blev forelsket. Ejeren havde  tegnestue i huset, så der flyttede jeg mit firma ind, men flyttede det ud igen i 1992.

Læs også:
Jeg hader stadig Hr. Thomsen
Et sted i Jan Fogs liv

Hvad er dit yndlingsrum?
Det er stuen. Her opholder jeg mig, når jeg er hjemme. Jeg købte huset af en møbeldesigner, som havde tegnet en sofa til rummet, og den står der stadigvæk, om end den er blevet ombetrukket 100 gange. Jeg har forskellige farver betræk, som jeg skifter ud efter årstiderne. Stuen er meget minimalistisk indrettet uden voldsomt mange møbler. Det ville være synd, for det er rummet i sig selv, der er smukt.

Følg også boligstoffet på facebook

Hvilke ting i dit hjem er du mest glad for?
Mine malerier. Jeg er overhovedet ikke samler, men gennem årene har jeg købt nogle fantastiske ting, som jeg er faldet for. Mit store billede malet af John Lennon og Yoko Ono i fællesskab har jeg fået foræret.

Hvad har du senest anskaffet til dit hjem?
Et maleri som jeg faldt for og købte impulsivt. Det er en stor akvarel malet af Pierre Alichinsky. Farverne er meget flotte, og akvarellen sidder i en fantastisk ramme.

Hvad vil du aldrig have inden for døren?
Ikke noget bestemt. Jeg er lidt kræsen og vil ikke have hvad som helst. Men det er ikke sådan, at jeg ikke vil købe noget fra Ilva eller Ikea. Det handler om, hvorvidt det passer til mit hjem. Næsten hver eneste ting i min stue har sin egen historie lige fra krystallysekronen til sofabordet. Mit hjem er bygget op gennem mange år, og derfor er tingene rimelig gennemtænkt.

Kunne du tænke dig at lave noget om i huset?
Jeg skal have lavet noget om på facaden. Den blev renoveret for halvandet år siden, men det er lavet forkert og ser ud ad h... til. Jeg havde også planer om at bygge helt om, flytte hovedtrappen og lave hallen om til spisestue. Det var en fantastisk idé, som en arkitekt kom med. Men jeg er gået fra det, for jeg orker ikke at have håndværkere i huset i et helt år, og jeg er glad for det, jeg har.

Læs også:
Mig og mit hjem: »Vores privatliv og arbejdsliv er totalt smeltet sammen«
Mig og mit hjem: Lampedesigner Tom Rossau
Mig og mit hjem: Træ gør mig stresset
Mig og mit hjem: For mange farver giver rod i mit hoved

Hvordan er dit forhold til naboerne?
Til den ene side er det godt. Det er nogle fantastisk søde mennesker, og vi hilser pænt på hinanden. Til den anden side er jeg perlevenner med hele familien. Deres hund især. Når familien skal et eller andet eller er ude at rejse, kommer Kiwi ind og leger med min Hannibal, og hver jul kommer den på ferie hos os i 14 dage. I det hele taget er jeg så privilegeret at have et godt forhold til alle, som bor omkring mig.

Læs også:
Jeg hader stadig Hr. Thomsen
Et sted i Jan Fogs liv


Hvor flytter du hen næste gang?

Den dag jeg flytter, bliver det nok til en af mine andre boliger. Jeg har en en stor penthouselejlighed i Bellevue med 50 kvadratmeter tagterrasse og elevator, og den er købt til at flytte hen i, hvis jeg en dag vil ud af huset. Jeg kunne måske også forestille mig at flytte ind til byen eller til Tuborg-området. Men jeg flytter ikke til udlandet. Jeg elsker Danmark, og netop det at rejse på ferie gør det ekstra dejligt at komme udenlands. Bor man permanent i udlandet, skal man tælle dage og passe på, at man ikke opholder sig for meget herhjemme i forhold til Skat. Det gider jeg ikke.

Onsdag aften (11. maj 2011) viser TV 2 et portræt af ejendomsmægleren.
»Jan Fog - Hele historien« sendes klokken 20.35.

Læs også:
8tallet tog pusten fra dem

Læs meget mere livsstil- og boligstof i vores to, gratis nyhedsbreve: Din Bolig om tirsdagen og Fri Weekend om fredagen. Meld dig til her

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.