Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Markant fald i udbuddet af boliger

Nye tal for boligudbuddet i landets regioner viser, at antallet af boliger, der er til salg, falder i hele landet. Det gælder både huse, ejerlejligheder og sommerhuse – særligt Region Hovedstaden markerer sig.

Der er markant længere mellem ’Til salg’-skiltene landet over, end der var på samme tidspunkt sidste år. Foto: PR/EDC
Der er markant længere mellem ’Til salg’-skiltene landet over, end der var på samme tidspunkt sidste år. Foto: PR/EDC

Den høje aktivitet på boligmarkedet kan aflæses direkte i antallet af boliger, der er til salg. Både når det gælder huse, ejerlejligheder og sommerhuse, er udbuddet på landsplan faldet hen over den seneste måned. Det viser nye tal fra Boligsiden.dk.

Mens vi ser mindre fald i udbuddet siden juli, er der derimod tale om markante ændringer siden august sidste år.

På et enkelt år er antallet af huse, der er til salg, faldet med 5,6 pct. For sommerhuse gælder det 7,2 pct., og ser vi på ejerlejligheder, lyder det tilsvarende fald på hele 13,7 pct.

»I alle tre boligkategorier har boligkøberne fået mindre at vælge imellem. Det gælder især i Region Hovedstaden. På sommerhusmarkedet taler vi om et fald, der er over dobbelt så stort som landsgennemsnittet, nemlig 16,4 pct.,« siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk, og fortsætter:

»Det er en konsekvens af kombinationen af det historisk høje salg hen over sommeren og de notorisk eftertragtede områder i Nordsjælland, der konsekvent tiltrækker nye købere.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.