Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Markant færre lejligheder til salg

På et år er udbuddet af ejerlejligheder i Region Hovedstaden faldet med 10 pct. Alene i den seneste måned er faldet på tre pct.

Der er i øjeblikket ikke meget at vælge imellem, hvis det er en ejerlejlighed i København, der står øverst på din ønskeliste. Foto: Jens Schott Knudsen
Der er i øjeblikket ikke meget at vælge imellem, hvis det er en ejerlejlighed i København, der står øverst på din ønskeliste. Foto: Jens Schott Knudsen

Der er blevet markant færre boliger at vælge imellem for de købere, der er på jagt efter en ejerlejlighed i hovedstaden. Siden maj sidste år er udbuddet faldet med 10 procent, og siden april er den samlede masse af ejerlejligheder med til salg-skilte i vinduet dalet med knap tre procent. Det viser nye tal fra Boligsiden.dk.

»Markedet for ejerlejligheder er historisk set drevet af salget i København, hvor andelen lige nu udgør over halvdelen af det samlede udbud.

Til sammenligning har det tidligere ligget 15 procent højere. At niveauet er faldende skyldes ganske enkelt, at boligerne bliver solgt ekstremt hurtigt,« siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Boligboble i erindring

Det hårde efterspørgselspres skyldes flere faktorer. Birgit Daetz peger på renten og en øget lyst til at sælge.

»Behovet for boliger i byen får priserne til at stige, og med en boligboble i frisk erindring, spekulerer potentielle sælgere måske på, om priserne igen vil falde, og om vinduet for et godt salg lukker snart. Og samtidig oplever køberne et fordelagtigt renteniveau, der gør, at mange kan købe dyrere boliger end tidligere. Det skaber alt sammen et meget livligt marked.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.