Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Leverum i trætoppene

Smykkeekspert Pernille Møbjerg har vendt op og ned på en arkitekttegnet funkisvilla fra 1966 og skabt et lyst, personligt og gennemtænkt hjem med plads til børn og gæster.

Træ er et gennemgående materiale i hele boligen, og træet med den grålige behandling fandt parret frem til sammen med køkkensnedkeren. Den grålige tone gør, at træet ser lidt gammelt ud, og den sikrer, at det ikke bliver gulligt med årene. Den tykke, hvide marmorbordplade er både praktisk og smuk. I køkkenet står »husets vigtigste element«, kaffemaskinen fra Nuova Simonelli, der sikrer god kaffe fra morgenstunden. Barbordet er bygget sammen med køkkenet, og her sidder børnene og laver lektier, mens de voksne laver mad. Barstolene er fundet i IKEA og har fået nyt betræk, for det var de mest behagelige, Pernille Møbjerg kunne finde. Fotos: Frederikke Heiberg
Træ er et gennemgående materiale i hele boligen, og træet med den grålige behandling fandt parret frem til sammen med køkkensnedkeren. Den grålige tone gør, at træet ser lidt gammelt ud, og den sikrer, at det ikke bliver gulligt med årene. Den tykke, hvide marmorbordplade er både praktisk og smuk. I køkkenet står »husets vigtigste element«, kaffemaskinen fra Nuova Simonelli, der sikrer god kaffe fra morgenstunden. Barbordet er bygget sammen med køkkenet, og her sidder børnene og laver lektier, mens de voksne laver mad. Barstolene er fundet i IKEA og har fået nyt betræk, for det var de mest behagelige, Pernille Møbjerg kunne finde. Fotos: Frederikke Heiberg

Det var tagterrassen på første sal, smykkeeksperten Pernille Møbjerg forelskede sig i, inden hun og hendes familie flyttede ind for halvandet år siden. Første sal af huset ligger helt oppe ved trætoppene, og der er ingen naboer, der kan kigge ind, så her så hun mulighederne for at få masser af udearealer helt i fred.

Men inden familien kunne flytte ind, blev der vendt op og ned på hele funkishusets indretning. F.eks. byttede de rundt på etagerne forstået på den måde, at de flyttede fællesarealerne op på første sal og værelser ned i stueetagen.

Hele førstesalen er indrettet som et stort rum, som rummer køkken, spisestue og stue. I spiseafdelingen dominerer det store, gamle bord fra Nobelium. Huset har træer hele vejen rundt, og det har været vigtigt for Pernille Møbjerg at få naturen ind i indretningen, og derfor valgte hun bordet, som også matcher de mørke trægulve. Læderbænken er fra 1000 Chairs. Sådan en havde Pernille Møbjerg altid ønsket sig, men fordi huset ikke har vindueskarme at bygge den ind i, er den blevet bygget ind i den snedkerbyggede reol, der rummer små kunstværker og minder, og har indgang til et gæstetoilet på bagsiden. Sildebensgulvet er fra Trækompagniet, og stolene er fra IKEA, men har fået specialsyede betræk.
Hele førstesalen er indrettet som et stort rum, som rummer køkken, spisestue og stue. I spiseafdelingen dominerer det store, gamle bord fra Nobelium. Huset har træer hele vejen rundt, og det har været vigtigt for Pernille Møbjerg at få naturen ind i indretningen, og derfor valgte hun bordet, som også matcher de mørke trægulve. Læderbænken er fra 1000 Chairs. Sådan en havde Pernille Møbjerg altid ønsket sig, men fordi huset ikke har vindueskarme at bygge den ind i, er den blevet bygget ind i den snedkerbyggede reol, der rummer små kunstværker og minder, og har indgang til et gæstetoilet på bagsiden. Sildebensgulvet er fra Trækompagniet, og stolene er fra IKEA, men har fået specialsyede betræk.

»Vi har bragt leverummet op på første sal, hvor vi har skabt ét stort rum med køkken, spiseafdeling og dagligstue, for det var muligheden for en rooftop-have, vi forelskede os i. Første sal bestod tidligere af syv små rum, så vi ryddede det hele og åbnede op. Vi byggede en ny terrasse, og vi fik sat vinduer fra gulv til loft i hele den ene side, som kan åbnes, så terrassen flyder sammen med stuen. Det har givet så meget lys, og lige meget hvor vi kigger ud fra førstesalen, er det med udsigt til trætoppe,« fortæller Pernille Møbjerg, som fik skabt præcis det leverum, hun ønskede sig. Men hun blev ellers advaret af sin omgangskreds mod at have køkken på første sal, for gad hun virkelig at slæbe varer op ad trapperne?

»I dag vil man jo gerne have køkken samme sted som leverummet, og hvis man vil have det oppe i trætoppe, er det der, man skal have det. Jeg er så glad for den fordeling, vi har skabt, hvor børnene kan løbe og lege og have en fest nedenunder, samtidig med at vi kan have gæster og sidde ovenpå og drikke vin.«

Sover og bader i samme rum

I stueetagen ligger børnenes værelser og forældresoveværelset, hvor Pernille Møbjerg og hendes mand har skabt en noget anderledes løsning end de fleste, nemlig med et kombineret sove- og badeværelse.

Pernille Møbjergs soveværelse er noget ud over det sædvanlige. Hun og hendes mand har nemlig indrettet det med badeværelse i samme rum. Badekar, vaske og armaturer er fra Bad & Stil, mens skabet er bygget af en snedker og har en smuk grøn marmorplade. Den store bordlampe har Pernille Møbjerg haft »i hundrede år«, og den understreger den hyggelige stemning i badesektionen.
Pernille Møbjergs soveværelse er noget ud over det sædvanlige. Hun og hendes mand har nemlig indrettet det med badeværelse i samme rum. Badekar, vaske og armaturer er fra Bad & Stil, mens skabet er bygget af en snedker og har en smuk grøn marmorplade. Den store bordlampe har Pernille Møbjerg haft »i hundrede år«, og den understreger den hyggelige stemning i badesektionen.

»Vi er begge to vilde med lys og luft, og da soveværelset ligger fuldstændig ugeneret, så ingen kan kigge ind, fik min mand den idé, at vi lavede det helt åbne miljø. Der er vinduer på begge sider, og det ville være synd at lukke det af. Det er lidt hotelagtigt med det fritstående badekar i rummet, og vi er så glade for det,« siger Pernille Møbjerg, som selv har tegnet badeværelsesmøblet med håndvask, fordi hun synes, at alle badeværelsesmøbler ligner køkkenelementer. Den grønne farve på træet og marmorbordpladen taler smukt sammen med alt det grønne lige uden for vinduet, hvor parret også har fået installeret en udendørsbruser, som de i de varme måneder bruger mere end den indendørs bruseafdeling. Sidstnævnte ligger ved siden af badeværelsesmøblet, og de to er kun adskilt af en glasvæg. Dog er toilettet gemt bag en ‘rigtig’ væg.

Selv om Pernille Møbjerg og hendes mand har totalrenoveret huset, har de bevaret en del af de løsninger, som oprindeligt var tænkt ind af arkitekten.

»Nogen har jo tænkt sig om og besluttet, hvor tingene er placeret, og vi har beholdt gulve og gamle døre for at bevare sjæl i huset. Når alt er helt nyt, kan noget af sjælen i et hus forsvinde.«

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.